ZA UGODNIJI PROSTOR

Šest efektnih preinaka pomoću kojih možete dati novo ruho vašoj kuhinji

15.05.2020 u 11:44

Bionic
Reading

Kuhinja je prostor u kojem svakodnevno provodimo puno vremena jer se u njoj odvijaju mnoge aktivnosti koje ne uključuju samo one tipične za ovu prostoriju, poput pripreme ili kuhanja obroka

Kuhinja ne nosi bez razloga naziv srce doma, ona to doista je. U slučaju da imate kuhinju spojenu s blagovaonicom onda vam je dobro poznato kako se u tom središtu svakoga doma odigrava puno toga od ispijanja jutarnje kave uz surfanje po omiljenim stranicama pa do nadziranja školskih zadataka najmlađih članova obitelji.

No u slučaju da vam je već dojadio izgled vaše kuhinje, a vjerujemo kako je itekako je u ovim mjesecima izolacije, evo nekoliko ideja uz pomoću kojih možete osvježiti izgled vaše kuhinje bez da bankrotirate. Sjajna je stvar da većinu njih možete i sami izvesti čak i ako niste najvještiji u takvim poslovima.

1. Uzgradite dodatne police

Prostor koji imate maksimalno iskoristite uz pomoć polica za organiziranje na kojima ćete izložiti svoje atraktivnije kuhinjskih predmeta, poput posuđa i čaša,a manje lijepe stvari možete čuvati u zatvorenim ormarima.

2. Boje čine veliku razliku

Bez obzira odlučite li se za bojanje zidova ili već postavljenih pločica, obavezno pravilno pripremite površinu. Boje doista mogu donijeti posve novu perspektivu.

3. Ugradite novu radnu ploču

OK, priznajemo, ovo je posao za nešto spretnije 'sam svoj majstor', a osim određenih vještina i hrabrosti trebat će vam pravi alati za postavljanje nove radne ploče poput bušilice. Prije nego se odvažite za takav korak, predlažemo da dobro istražite na internetu kako se to radi, da ne biste poslije žalili.

4. Viseća rasvjetna tijela

Ovo je sjajan način za podignuti svaki prostor, a osobito izgledaju upečatljivo na kuhinjskim otocima, posebno ako kuhinja ima visoki strop. Na tržištu postoje stotine stilova, pa proučite koji bi najbolje odgovarao vašem domu. Nova sjenila uglavnom možete staviti i sami, ali potražite savjet profesionalaca ako su za tu akciju potrebni tehnički kompliciraniji zahvati.

5. Osvježite kuhinjske stolice i ormariće

Premaz crne ili bijele boje dat će posve nov imidž vašim kuhinjskim stolicima, a ukoliko ste baš raspoloženi za veće promjene, razmislite i o bojanju ormarića.

6. Razigrajte prostor detaljima od drveta

Previše glatkih sjajnih površina u kuhinji može ostaviti dojam hladnoće u svakom prostoru, stoga 'zagrijte' ozračje uz pomoć prirodnog drva. Bez obzira planirate li postaviti velike drvene police ili razmišljate o npr. efektnim detaljima od drva poput daski za rezanje povrća ili drvenih dekorativnih posuda za odlaganje, ovaj će prirodni materijal u svaki interijer unijeti toplinu i dati mu posebnu notu.