Vrijeme je upisa na fakultete

Saznajte koja su najtraženija znanja, kompetencije i zanimanja te put do dobrog zaposlenja i napredovanja

17.06.2021 u 14:46

Bionic
Reading

Dok se vi pitate kako do boljeg posla i boljih primanja, istovremeno većina poslodavaca nailazi na poteškoće u pronalaženju ljudi s pravim znanjima i vještinama. Koja su to znanja i vještine koje traže poslodavci, koje će vam omogućiti zaposlenje, kvalificirati vas za nove načine rada ili, ako već radite, omogućiti napredak na poslu ili promjenu radnog mjesta? Odgovore smo potražili na Veleučilištu Baltazar, instituciji s više od 20 godina tradicije te više od 7000 diplomanata

Veleučilište Baltazar trenutno omogućuje studiranje na 4 lokacije: u Zaprešiću, Zagrebu, Osijeku te Biogradu, ali i online studiranje. Baltazar nudi preddiplomske stručne studije Poslovanje i upravljanje i studij Informacijske tehnologije, kao i specijalističke diplomske stručne studije Komunikacijski menadžment, Menadžment javnog sektora, Projektni menadžment, Financijski menadžment te Upravljanje inovacijama.

„Naš je primarni cilj polaznike kvalificirati da sutra nađu bolji posao, za koji su zainteresirani i u kojem uživaju, te kojim sebi i svojoj obitelji mogu osigurati bolja primanja“, kaže nam Petra Popek Biškupec, prodekanica s Baltazara, i nastavlja: „Kontinuirano pratimo i procjenjujemo zanimanja budućnosti te razvijamo nove programe kroz koje će naši polaznici usavršiti vještine i kompetencije u skladu sa suvremenim potrebama tržišta rada. Upravo zbog toga posvećeni smo unaprjeđivanju studijskih programa prema europskim smjernicama i standardima kvalitete u prostoru visokog obrazovanja.”

Osim što su neka zanimanja sve traženija, promjene, kao što je tehnološki napredak, zahtijevaju vještine relevantne za postizanje rasta i produktivnosti, a to su prije svega digitalne vještine koje su danas postale preduvjet za većinu radnih mjesta. Osim toga, radno okruženje postalo je međunarodno, što nameće nužnost korištenja stranog jezika, prije svega engleskog, u poslovnoj komunikaciji. Poslodavci ističu samostalnost, inicijativu, sposobnost prilagodbe, svestranost, ali i upravljanje međuljudskim odnosima te timski rad, uz marljivost, poštenje i odgovornost kao neophodne preduvjete za obavljanje bilo kojeg posla.

Izvor: Društvene mreže

Provedeno istraživanje kaže da čak 90 posto polaznika Baltazara u roku od 3 mjeseca po završetku programa dobiva posao. Kako bi polaznici ostvarili kompetencije budućnosti, važno je pratiti trendove na tržištu rada, ali u tome im svakako pomaže i moderna infrastruktura. Veleučilište Baltazar ima suvremeno i dobro opremljene učionice te vrhunske predavače. Posebnu pažnju posvećuju međunarodnim suradnjama, a sve kako bi se polaznicima osigurala stručna praksa i, u konačnici, posao u zemlji ili inozemstvu.

Programi naših studija koncipirani su prema istim principima koje koriste suvremene europske visokoškolske institucije, dodaje Petra Popek Biškupec.

Nakon trogodišnjih stručnih studija, stječe se stručni naziv stručni prvostupnik/prvostupnica odnosno baccalaureus/baccalaurea uz naznaku struke, te 180 ECTS bodova. Nakon završenoga stručnog preddiplomskog studija, Veleučilište Baltazar nudi i izuzetno tražene specijalističke diplomske stručne studije, i to: Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment, Menadžment javnog sektora, Financijski menadžment te Upravljanje inovacijama, uz stjecanje 120 ECTS bodova, kao i programe cjeloživotnog obrazovanja, poput osposobljavanja za turističkog vodiča, program Upravljanje EU projektima, tečajeve specijaliziranoga njemačkog jezika i sl.

Više o Baltazaru i uvjetima upisa potražite na bak.hr.