RECEPTI ČITATELJA

Savršena juha od tikve butternut

05.12.2013 u 08:53

Juha od butternut tikve

Izvor: tportal.hr / Autor: Ivana Božičević

Bionic
Reading

Tople i ukusne juhice odlične su za hladno zimsko vrijeme, a ova fina juha od tikve butternut zadovoljit će i najizbirljivija nepca

Sastojci:

dvije tkive butternut

dva krumpira srednje veličine

glavica luka

režanj češnjaka

0,7 l povrtnog temeljca

vrhnje za kuhanje

peršin

začini po izboru

Priprema

Luk narežite na kockice i dinstajte na maslinovu ulju s češnjakom dok ne postane staklast. Tikvu uzdužno prerežite na pola, žlicom uklonite sjemenke, a velikim kuhinjskim nožem uklonite koru. Meso tikve narežite na kocke velike otprilike dva centimetra i dodajte luku.

Dinstajte povrće desetak minuta, dolijte povrtni temeljac (ako nemate povrtnu kocku za kuhanje, pomiješajte žlicu vegete s vrelom vodom i dodajte povrću) te dodajte krumpir narezan na kockice.

Kuhajte 30-ak minuta na laganoj vatri, popaprite, posolite, dodajte malo čilija u prahu, vlasca, origana ili bilo koji začin koji vam padne na pamet koji bi istaknuo slatkoću ove juhe.

Uklonite lonac s vatre i štapnim mikserom usitnite povrće u gustu, kremastu juhu. Dodajte malo vrhnja za kuhanje i vratite na štednjak par minuta.

Recept za juhu od butternut tikve poslala nam je Ivana Božičević iz Osijeka

Svoje omiljene blagdanske recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala