KRISTINA BURJA

Savjeti naše poznate dizajnerice: Evo kojih pet komada u svojem ormaru mora imati svaka žena

27.01.2023 u 17:49

Bionic
Reading

Naša poznata dizajnerica Kristina Burja koja stoji iza brenda Krie Design, poznatog i po svojim načelima održivosti, dala je nekoliko vrlo korisnih, bezvremenskih modnih savjeta koje vrijedi primijeniti

Kad se radi o komadima koje trebamo imati u svojoj garderobi tijekom hladnijih mjeseci kvalitetna jakna ili kaput zasigurno su jedan od onih odjevnih predmeta bez kojih se jednostavno ne može.

I dizajnerica Kristina Burja slaže se kako pri odabiru kaputa važno da se osim o kroju vodi računa i o tkanini.

  • +4
Kaputi Izvor: Društvene mreže / Autor: Krie Design

'Ako želimo uložiti u model koji će trajati godinama obično naginjemo klasičnim krojevima iako oni nisu uvijek najbolji odabir za svaku građu tijela. Kada je osoba sitnije građe dužina kaputa svakako igra ulogu ili u obrnutom slučaju npr. naglašena ramena i pojas stvaraju dojam tanjeg struka. Birajući kaput 'za zauvijek' dobro je razmisliti o custom made izradi te kroju koji će laskati našoj figuri, također obavezno trebamo obratiti pažnju na vrstu i sastav tkanine', rekla je K.Burja.

  • +16
Kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Od vječnih stilova i osim crne boje, koja je uvijek sveprisutna, dodaje, dizajnerica jako voli tzv. chevron uzorak za koji smatra da je uvijek u modi kao pravi predstavnik pariškog chica.

'Volumiozni rukavi s druge strane su statement izričaj koji čini razliku i trenutno su vrlo in, a naš Coco model je upravo takvog kroja i istinski primijećen u moru različitih modela koji danas postoje na tržištu. Za ovaj komad naše klijentice su dobivale komplimente i u Parizu i u Londonu pa sve do New Yorka. Također, jako volim oversize stil, ali smatram da je to nešto što osoba treba znati nositi i ipak je rezerviran za fashionistice, iako kad imamo nešto malo preveliko uvijek izgledamo mršavije', savjetuje dizajnerica.

U dobre komade, savjetuje vrijedi uložiti i više novca.

'Više novca vrijedi uložiti u kvalitetne komade, one s porijeklom, te one koje ćemo voljeti godinama i rado ostaviti u nasljeđe. Kaput od 100 posto vune ili kašmira sigurno nećemo baciti nakon dvije sezone, a ako je proizvodač vrhunski, uvijek ćemo primiti i kompliment za svoj bezvremenski komad', mišljenja je Kristina.

MODNI SAVJETI

Evo kojih 5 komada svaka žena mora imati u svojoj garderobi:

  • Košulja, bijela svilena, viskozna ili pamučna (bijela košulja govori posebnim jezikom koji razumiju na svim kontinentima i uvijek je dobar odabir)
  • Hlače koje odlično pristaju vašoj figuri
  • Sako koji čini ženu moćnom (u okrutnom muškom svijetu)
  • Haljina (ne mora biti nužno mala i crna, bitno da je ona u kojoj uvijek izgledamo wow)
  • Kaput, baloner (naš 'plašt' kojim, kada se ogrnemo, činimo razliku u moru drugih žena).

Kad se radi o bojama, dodaje da je bitno da se osjećamo ugodno u toj nijansi.

'Brinete primjerice mogu uistinu nositi sve boje, dok plavuše i crvenokose moraju malo pripaziti, upravo na crveni pigment, ali to ovisi o osobi, tenu, nijansi plave ili crvene kose i osobnosti, jer najbolji odabir, nevezano za boju i kroj je kada biramo ono što čini nas da se osjećamo posebno i ugodno. Mi smo ti koji nosimo odjeću, nikada ona ne smije nositi nas, koji god trendovi vladali ili koji god savjeti stilista su aktualni', rekla je.