cijena nije garancija

Jesu li luksuzne torbice po vrtoglavim cijenama opravdano skupe? Postoji način da se u to sami uvjerite

27.01.2023 u 12:13

Bionic
Reading

Tanner Leatherstein, ekspert za proizvode od kože, postao je megapopularan na društvenim mrežama na kojima sjecka skupocjene torbice kako bi provjerio njihovu kvalitetu. Dokazao je i kako je za izradu jedne Louis Vuitton torbice potrebno tek 110 dolara, a prodaje se po cijeni od preko 1490 dolara

Da bismo torbicu s pravom mogli nazivati luksuznom, mora zadovoljiti tri kriterija: ekskluzivnost, izvrsnost u izradi i visoku kvalitetu materijala. Realno, radi se o tri vrlo apstraktna pojma koja je teško uočiti na prvi pogled pri kupovini skupocjenih luksuznih modnih komada, ali zato je tu Tanner Leatherstein!

Riječ je o ekspertu za proizvode od kože koji je stekao veliku popularnost snimajući videa na društvenim mrežama u kojima sjecka skupocjene predmete i na licu mjesta analizira njihovu stvarnu kvalitetu.

'Velike kompanije koje slove kao luksuzne iskorištavaju nedostatak poznavanja elemenata visoke kvalitete svojih kupaca koji nerijetko kupuju razvikane proizvode skupih cijena, a sasvim osrednje kvalitete', kaže Tanner Leatherstein koji se može pohvaliti s preko 300 tisuća pratitelja na Instagramu i pola milijuna na TikToku.

Njegovi megapopularni videi mogli bi biti ponešto uznemirujući za strastvene ljubitelje mode jer Tanner u njima sjecka, pali i do neprepoznatljivosti uništava dizajnerske torbice koje mnogi sanjaju pridružiti svojoj modnoj kolekciji.

Jedan od njegovih najpopularnijih videa je onaj u kojem je isjeckao torbicu marke Bottega Veneta koju možete naći po vrtoglavim cijenama od cca. 7000 dolara! U njemu je dokazao da je, iako iznimno visoka, ova cijena ipak opravdana zbog vrlo visoke kvalitete i materijala korištenih prilikom izrade.

Bottega Veneta Torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Bottega Veneta Promo

S druge strane, torbica koja nikako nije opravdala cijenu je model Louis Vuitton Felicie Pochette koji se prodaje po cijeni od 1490 dolara. Tanner je u videu dokazao da je stvarna cijena korištenog materijala tek 25 dolara, što je daleko od visoke kvalitete! Kada je tome pridodao druge troškove, ispalo je da stvarni trošak iznosi samo 110 dolara, što je manje od 10% njene maloprodajne cijene!

Da zna o čemu govori potvrđuje podatak da se izradom modela od kože bavi preko 20 godina, a započeo je sa samo 11 godina kada je pomagao ocu u njegovom biznisu s tamnjenjem kožnih jakni.

Objasnio je i na što sami možemo pripaziti prilikom kupovine skupocjenih modela od kože:

'Ljudima je najčešći kriterij visina cijene, ali ona apsolutno nije garancija kvalitete. Morate pročitati što piše na etiketi. Opis poput 'prava koža' ne znači apsolutno ništa. Ono što označava visoku kvalitetu su pojmovi poput 'biljno tamnjenje kože' (eng. vegetable tanned) ili 'prirodna zrna' (eng. natural grain)', zaključuje Tanner Leatherstein kroz čija videa možete postati pravi eksperti koji više nikada neće kupiti skupocjenu torbicu iza koje ne stoji pravo umijeće luksuzne izrade!