MANJE JE VIŠE

Savjeti koji štede novac i vrijeme: Evo kako možete stvoriti bezvremensku kolekciju u ormaru

02.01.2023 u 14:40

Bionic
Reading

Ne tako davno modni svijet brujao je o konceptu ormara po uzoru na capsule kolekciju, s minimalnim brojem komada koji se velikom lakoćom slažu jedan s drugim i pritom štede novac i dragocjeno vrijeme u osmišljavanju stajlinga

Brojni ljubitelji mode posljednjih godina udružili su se kako bi pozvali na prakticiranje održivijih kupovnih navika i zagovarali dugotrajno nošenje komada iz ormara umjesto da se mijenjaju s pojavom novih trendova ili estetike na modnoj sceni.

Ipak, stvaranje ormara nalik capsule kolekciji osoban je pothvat koji zahtijeva vrijeme, upornost i mnogo analize.

  • +6
Bijele hlače u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: MCC / Spread Pictures / Profimedia

Kako stvoriti bezvremensku kolekciju u ormaru?

Investirajte u bazične komade

Vaš ormar ne mora biti usredotočen oko njih, no dobro sastavljena kombinacija odjevnih komada 'učvrstit' će vašu capsule kolekciju u ormaru i povećati svestranost i nosivost komada koji odskaču od klasičnih opcija.

Capsule kolekcija za vlastiti stil života

Kako bi stvaranje capsule kolekcije u ormaru bilo što uspješnije, modni stručnjaci savjetuju da dobro promislite o svom stilu života i što zapravo želite od svoje odjeće u ormaru.

Možda ste se prije dotjerivali i izlazili svaki vikend, ali ako takve aktivnosti više nisu dio vaše svakodnevice, možda vam ne trebaju nove štikle ili svjetlucava haljina.

Ne padajte na trendove

Pri stvaranju bezvremenske kolekcije u ormaru modni stručnjaci savjetuju da se ne povodite slijepo za trendovima, no to ne znači da biste ih trebali potpuno zanemariti. Ako vam se neki trend posebno svidi i čini vam se idealnim za vaš osobni stil, svakako ga prihvatite.

Stvaranje bezvremenske kolekcije u ormaru

Na samom početku stvaranja ormara lišenog nepotrebnih predmeta moglo bi vam pomoći ograničavanje garderobe na određeni broj komada.

Limitiranje komada u ormaru na određenu brojku itekako pomaže, no za njom se nemojte slijepo povoditi.

Umjesto brzinske kupnje potpuno nove odjeće, odvojite vrijeme kako biste 'živjeli' s postojećom situacijom u ormaru i na taj način doznali kako će izgledati vaš život s manje odjeće.

Poželite li doznati kako bi izgledala vaša svakodnevica s nekolicinom komada u ormaru, isprobajte 10-dnevni remix izazov u kojemu ćete odabrati 10 komada iz ormara i samo njih nositi narednih 10 dana.