JEDaN LJEPŠI OD DRUGOGA

Ovaj je kaput novi modni klasik: Chic je, udoban i grije kao nijedan drugi

25.12.2022 u 17:00

Bionic
Reading

Rijetko koji model uspijeva ostati relevantnim iz sezone u sezonu, a navedeno itekako polazi za rukom takozvanim teddy kaputima, jer odlikuju ih neizmjerna udobnost, toplina i neodoljiv dječji šarm

Otkako je godine 2017. talijanska Max Mara na čelu s kreativnim direktorom Ianom Griffithson oživjela svoj kultni kaput Teddy Bear Icon iz 80-ih, pomama za istim i sličnim modelima ne jenjava ni danas.

Iako su ih u popularnosti ove sezone dostigli neki drugi modeli, teddy kaputi i dalje su nezaobilazan artikl u ponudi brojnih brendova, a i u narednim tjednima nesumnjivo će dominirati zimskim stajlinzima modnih ovisnica.

  • +18
Teddy kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Obično dolaze u toplim nijansama smeđe (baš poput plišanog medvjedića) pa se savršeno mogu kombinirati s trenutno vrlo trendi bež bojom, no popularne su i pastelne nijanse i svijetle boje… Ove sezone mogu se pronaći u raznim krojevima i dužinama, s kopčanjem na dugmiće ili na vezanje, poput ogrtača.

Kako otkriva njihov naziv, riječ je o kaputima koji imitiraju izgled plišanog medvjedića zahvaljujući krznu kakvo se tradicionalno koristi za izradu ove, mnogima omiljene, igračke iz djetinjstva.

Zbog svog standardno predimenzioniranog kroja, teddy kaputi zablistat će u kombinaciji s pojednostavljenim odjevnim komadima koji više prate liniju tijela, poput traperica ravnih nogavica, neodoljivih haljina od pletiva, nanovo popularnih komada od kože ili svilenkastih komada slip kroja.

Teddy kaputi u stajlinzima street style zvijezdi