POPUT JASTUKA

Zaboravite na 'pouch' torbe, narednih mjeseci posvuda ćete viđati ove mekane, neodoljive modele

28.12.2022 u 15:13

Bionic
Reading

S novom godinom dolazi i novi trend torbi. Glavnu riječ na modnoj sceni u narednim mjesecima mogli bi voditi modeli nalik mekanim jastucima, čije su dizajnerske verzije već osvojile naklonost svjetskih ljubiteljica mode

Osim stajlinga modnih ovisnica, iznimno bogata ponuda podstavljenih torbi na policama trgovina dovoljno govori o snazi ovog trenda na modnoj sceni.

Pufaste torbice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U moru dizajnerskih i cjenovno pristupačnih verzija, tri modela torbi nalik mekanom jastuku vode glavnu riječ.

Zahvaljujući ogromnom utjecaju TikToka, torbica ‘Pillow Tabby’ američkog brenda Coah postala je pravi hit i predvodnik trenda pufastih torbi.

  • +5
Pillow Tabby torba s potpisom brenda Coach Izvor: Profimedia / Autor: Juergen Teller for Coach/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ovaj model prepoznatljivog dizajna nastao je je prema uzoru na popularni model Coach iz 70-ih. U odnosu na originalnu, nova verzija ove torbe znatno je mekša. Može se nositi u ruci, na ramenu ili pak preko prsa, a oblikom koji podsjeća na veliki mekani jastuk ili oblak, modnim ovisnicama za oko je najviše zapela verzija u ružičastoj boji. Osim upečatljivog, mekog dizajna te ružičaste boje koja je postala ultimativnim trend ove godine, popularnosti ove torbe u prilog ide i cijena od 550 eura koja je, za dizajnersku torbu, pristupačna.

S potpisom talijanske modne kuće Bottega Veneta, torbica Padded Cassette postala je istinskim klasikom. Njezin tapecirani dizajn inspiriran automobilskim sjedalima iz 1970-ih učinio ju je predmetom žudnje na modnoj sceni a, poput znatno jeftinijeg modela Tabby s potpisom američkog Coacha, moguće ju je nositi na nekoliko načina.

Kao protuodgovor modelu Padded Cassette brenda Bottega Veneta stiže model Coussin. Ovaj efektan model torbice predstavljen je u sklopu ovogodišnje proljetno-ljetne kolekcije brenda Louis Vuitton.

Stvorena od napuhane janjeće kože i s jednim od karakterističnih potpisa marke – prošivenim monogramima, ova glomazna, mekana i fleksibilna torba, prema riječima francuske kuće, djeluje poput jastuka.

Ima udobnu podesivu kožnu traku koja omogućuje nošenje preko ramena i preko tijela, dok verzija Edge Chain omogućuje nošenje ispod ruke po uzoru na popularne baguette modele torbi.