ZA OSVJEŽITI SE

Saša Šekoranja i njegova mama podijelili jednostavni recept za savršen ljetni desert

17.07.2025 u 11:27

Bionic
Reading

Čuveni domaći slikar, scenograf i florist, Saša Šekoranja podijelio je na društvenim mrežama trenutak pripremanja ljetne poslastice u društvu svoje mame Lili. Njihov jednostavan recept za breskve u vinu pokazuje kako se od najosnovnijih sastojaka može pripremiti desert koji je idealan za ljetne dane

Na svom imanju u Istri, Saša Šekoranja često priprema jela koristeći lokalne sastojke i tradicionalne recepte koje je naučio od svoje obitelji. Ovaj put, u društvu majke odlučio je podijeliti recept za breskve u vinu - poslasticu koja je idealna za ljetne dane kada su breskve u punoj sezoni.

'I kao klinac volio sam ovaj desert, ali tada su mi davali malo jer u njega ide vino. Ovaj desert savršeno je osvježavajuć!', poručio je umjetnik u videu, a zatim je palicu preuzela mama Lili koja je objasnila kako priprema ovaj divni desert. 'Breskve moraju biti zrele, sočne, po mogućnosti domaće, a koža se mora guliti sama od sebe', naglasila je Lili Šekoranja.

Kako pripremiti breskve u vinu

Postupak:

Breskve oguliti i narezati na kriške. Obilno se pospu vanilin šećerom, a najbolji je domaći (u posudu sa šećerom stavi se nekoliko mahuna vanilije i pusti da tako stoji - šećer će poprimiti aromu vanilije). Može sa koristiti i 'običan' šećer i malo ekstrakta vanilije, ili pak samo šećer. Na 10 bresaka stavi se maksimalno 10 žlica šećera. Zaliti crvenim vinom (može se koristiti i bijelo vino). Staviti u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi i poslužiti.