MOON BOOT DOMINACIJa

Sada je i službeno: Ove legendarne čizme za snijeg postale su najpoželjnijom obućom sezone

08.02.2022 u 18:28

Bionic
Reading

Iako se čizme s potpisom brenda Moon Boot vežu za nošenje u danima kada snježni prekrivač prelazi deset centimetara, ovaj glomazan i iznimno udoban model obuće posljednjih tjedana viđamo posvuda,a samim time postao je najpoželjnijom obućom u aktualnoj sezoni

Moon Boot čizme klasične dužine do koljena do danas slove za bestseler brenda. Godine 1969. dizajner Giancarlo Zanatta kreirao ih je inspiriran slijetanjem Apola 11 na Mjesec (otuda i naziv), a ove futurističke čizme ubrzo su postale nezaobilaznom obućom na skijalištima, a zatim i na gradskim ulicama.

Prepoznatljivog dizajna ponovno uživaju pet minuta slave, o čemu dovoljno svjedoče stajlinzi modnih influencerica s TikToka i Instagrama, kao i dama iz svijeta slavnih među kojima prednjači pop zvijezda Dua Lipa.

Nakon što se nedavno pohvalila Hello Kity verzijom čizmi Moon Boot s potpisom talijanskog brenda GCDS, sada nije odoljela klasičnoj, niskoj verziji čizmi u crvenoj boji.

U prilog popularnosti koju trenutno uživaju Moon Boot čizme govore i friški podaci modne tražilice Lyst.

Iz mjeseca u mjesec čizme Moon Boot bilježe porast pretraživanja za 53 posto zbog čega su postale najpopularnijom obućom u zimskoj sezoni. U odnosu na protekli mjesec, Lyst je zabilježio veliki interes modnih konzumenata za nižom verzijom ovih legendarnih čizmi. Pretrage za njima porasle su za 44 posto, a najtraženije su u crnoj, bijeloj i ružičastoj boji.

O popularnosti glomaznih čizmi za snijeg s potpisom Moon Boota, dovoljno govori i činjenica da su verzije inspirirane njima ove sezone lansirali dizajnerski brendovi poput Chanela, Fendija, Prade i Miu Miu.

Moon Boot Izvor: Promo fotografije / Autor: promo