SVI IH PRIŽELJKUJU

Ovih pet modnih komada proglašeno je najpoželjnijim u 2021. godini

19.11.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Svake godine modna platforma Lyst analizira na stotine tisuće pretraživanja po različitim šoping stranicama i donosi nam vijesti o najvećim modnim trendovima diljem svijeta. U njihovom opsežnom izvještaju za aktualnu godini, ovih pet modnih komada proglašeno je najpoželjnijima

Da se udobnost i ove godine itekako cijenila na modnoj sceni dovoljno govori Lystov godišnji izvještaj u kojemu je mjesto na listi pet najtraženijih komada osigurao specifičan model traperica opuštena kroja i klompe.

Pet najtraženijih modnih komada u 2021. godini

1. Loose fit traperice brenda Levi's

Ovogodišnje proljetno-ljetne sezone hlače opuštenog, vrećastog kroja preplavile su modne piste, kao i ormare omiljenih it djevojaka poput sestara Hadid i Hailey Bieber. Kako se modni svijet izvlačio iz trenirki i uskakao u podjednako udobne traperice, Lyst je ove godine zabilježio porast pretraživanja za trapericama opuštenog kroja u iznosu od 52 posto - dvostruko više od pretraga za skinny modelima traperica.

2. Sumbmariner sat brenda Rolex

Ovaj luksuzni sat poznatog švicarskog brenda u prvom kvartalu ove godine proglašen je najtraženijim modnim dodatkom. Prodaja ovog sata iz godine u godinu raste za 13 posto, a ove godine općenito je zabilježen veliki interes za luksuznim satovima na području vjenčane mode.

3. Jodie torba s postpisom Bottega Venete

Britanski dizajner Daniel Lee, koji je ovih dana brojne iznenadio svojim odlaskom iz Bottege Venete, ove je godine uspio proizvesti još jedan model torbe koji je modni svijet uspio u potpunosti opčiniti. Riječ je o modelu torbe Jodie oblika kroasana koji se, osim u rukama it djevojaka, ove godine pronašao u rukama brojnih zaljubljenica u modu.

  • +5
Jodie torbica u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

4. Boston klompe brenda Birkenstock

Kao idealan primjerak obuće koja pristaje nošenju u toplini doma ili vani, klompe Boston s potpisom njemačkog Birkenstocka proglašene su najtraženijim modelom obuće u aktualnoj godini, a tome su nesumnjivo pridonijele zvjezdane suradnje. Street style brend Stüssy, Proenza Schouler i Jil Sander ove su godine prepoznatljivim klompama brenda Birkenstock darovali vlastiti pečat. U odnosu na svepopularne anatomske natikače Arizona, klompe Boston ove godine zaradile su veći broj pretraživanja u iznosu od 36 posto.

5. Plisirana suknja s potpisom Thoma Brownea

Ove godine Lyst je u kategoriji vjenčane mode zabilježio značajan porast pretraga za muškim, vjenčanim suknjama, a crna plisirana inačica s potpisom Thomea Brownea pokazala se najtraženijom. U drugom kvartalu ove godine, ova suknja također je osigurala mjesto na listu top 10 najtraženijih komada u kategoriji muške mode.