postavila trendove

Sad ih svi žele: Bile su 'samo' torbice, sve dok ih princeza Diana nije dovela do kultnog statusa

17.11.2023 u 13:24

Princeza Diana

Izvor: Profimedia / Autor: Mike Forster/Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Baš kao i većina dama, i princeza Diana voljela je modu, a posebno torbice. Mnogo njezinih outfita ostavilo je neizbrisiv trag, a luksuzni modni brendovi prepoznali su Dianinu veličinu i torbicama nadjenuli njezino ime

Kad gledamo stajlinge koje je princeza Diana nosila u devedesetima, ne možemo ne primijetiti koliko su trendi i dan danas. Omiljena britanska princeza postavila je trendove koje i sada rado nosimo, a neki komadi koje je nosila danas imaju kultni status. Njezin utjecaj prepoznali su i veliki dizajneri pa su njezino ime nadjenuli nekim komadima koje je rado nosila.

Iako je princeza Diana popularizirala malu crnu haljinu i biciklističke hlače u kombinaciji s oversized gornjim dijelovima trenirke, velik utjecaj ostavila je i na svijet torbica!

Princeza je bila vlasnica poprilične kolekcije torbica, a mnoge danas nose njezino ime.

Prva dama Francuske 1995. godine poklonila je Lady Di neobjavljenu torbu 'Dior Chouchou'. Od te godine Diana je često bila fotografirana kako nosi malu crnu torbicu s potpisom francuskog luksuznog brenda. Godine 996. torbica naziva 'Dior Chouchou' promijenila je ime u 'Lady', a prodaju se i dan danas te drže status najtraženijih Dior torbica.

Godine 1991. Diana je prvi put viđena kako nosi veliku smeđu Gucci torbu s prepoznatljivom bambusovom ručkom.

Često ju je nosila u sportskim prilikama kao što su odlasci u teretanu, a uz tu je torbu fotografirana kako nosi neke od svojih najpoznatijih sportskih outfita u kratkim biciklističkim hlačicama. Godine 2021. kreativni direktor Guccija torbu je vratio u prodaju te joj nadjenuo ime 'Gucci Diana'.

Talijanska luksuzna modna kuća Ferragamo rado je surađivala s britanskom princezom. Ferragamo potpisuje i torbicu koju je Diana uparila sa svojom poznatom 'osvetničkom haljinom', no najpoznatija talijanska torbica princeze Diane ipak je kožna torbica s dugačkim lancem koju je imala u crnoj i bež boji.

Još jedan dragi komad u Dianinoj kolekciji bila je 'Di Bag' talijanskog brenda Tod's. Izvorno je nazvana D Bag, a godine 2013. brend je ponovno izdao torbu pod imenom 'Di' te je i danas dostupna u raznim bojama i veličinama.