DIANA S TV EKRANA

Zvijezda 'Krune' o princezi Diani: 'Bila je poprilično cool i revolucionarna s modom'

10.11.2023 u 13:31

Bionic
Reading

Prvi nastavci šeste sezone stižu idući tjedan, dok je veliko finale planirano za 14. prosinac. Australska glumica koja je portretirala bivšu suprugu sadašnjeg britanskog kralja Charlesa III., ispričala je poneki detalj vezan uz Netflixovu hit seriju

Australka rođena u Parizu tumači Lady Di u posljednjim godinama njenog života, što joj je bio poseban izazov s obzirom na princezin nesretan kraj braka i tragičnu smrt. Elizabeth Debicki opisala je snimanje kao 'ogromno i super složeno emocionalno i psihološko putovanje'.

Istaknula je kako su za snimanje serije imali trenericu pokreta, Polly Bennett s kojim su razgovarali o tjelesnosti likova i koja je bila 'vrlo vrijedna glumcima u seriji'. 'Bila sam ugodno iznenađena Dianinim nevjerojatnim smislom za humor. Čak i u najozbiljnijim trenucima kad stoji vrlo mirno dok netko reže vrpcu, uvijek je postojala radost, razigranost', kazala je.

No, osim fizičke sličnosti, obožavatelji serije (i glumice) ističu da ih se može usporediti i po odjevnom stilu. Debicki drži da je princeza Diana bila 'poprilično cool i revolucionarna s modom'. 'Stvarno je donosila odluke koje drugi ljudi nisu donosili. I mislim da je jedan od razloga zašto ona tako snažno odjekuje... Što nekoga čini modnom ikonom? Kad gledam njezine fotografije, uvijek imam osjećaj da se sama odjenula. Stvarno je birala stvari koje nitko ne bi, kao da je govorila: 'Izrazit ću se kroz svoj outfit'. I stvarno je tako bilo', smatra glumica.

Kruna - 6. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ispričala je i kako su ona i Dominic West surađivali na stvaranju uloge princa Charlesa i princeze Diane. 'Stalno smo pričali jedni s drugima i scenama koje su se vrtile oko tog odnosa. U početku smo imali dosta vremena za zajedničke probe kako bismo stvarno mogli izraziti redateljima i producentima misli i osjećaje o tome što želimo da ti likovi kažu. Uloge smo gradili odvojeno jedan od drugoga. Obožavam Doma i mislim da je on nevjerojatan glumac. Također je izuzetno zabavan. Smatram da je bio od velike pomoći, pogotovo kad je materijal bio prilično težak', objasnila je Debicki.