što se nosi?

S njima nećete pogriješiti: Tenisice su vrući hit, a ovo su najpoželjniji modeli

31.03.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Ovog proljeća tenisice se ponovno nameću kao ponajveći trend, a nekoliko modela prometnulo se u najpoželjnije modne komade

Ovog proljeća modne trendove obilježavaju udobni komadi, zbog čega se s vrha ljestvice popularnosti ne skidaju balerinke, loaferice i mnogima najomiljenije - tenisice.

Posljednjih tjedana mogli smo pratiti brojne holivudske zvijezde, modne ikone i trendseterice kako s ponosom nose razne modele sportskih, modernih i retro tenisica, a nekoliko modela prometnulo se u najpoželjnije komade koje modne zaljubljenice čim prije žele vidjeti kao dio svoje garderobe.

Retro stil

Adidas Samba jedan je od prvih modela koji se prometnuo u proljetni hit nakon što su ih nosile 'It' djevojke poput Kendall Jenner, Belle Hadid i Emily Ratajkowski. Brzinski pogled na društvene mreže trendseterica otkriva njihovu popularnost i činjenicu kako ih je lako uklopiti bilo koji stajling ulične mode, nosili suknje, traperice ili tajice.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidas Samba tenisicama Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ako ste fan retro stila, svakako obratite pažnju i na Loeweove replike tenisica iz 70-ih godina koje su bile veliki hit na tjednima mode. Dolaze u nježnoj bež varijanti koja se lako stilizira uz outfite u neutralnim tonovima te se savršeno uklapa proljetne stajlinge u toplim bojama.

New Balance 550

Gotovo je nemoguće pronaći poznatu zaljubljenicu u modu koja u svojoj kolekciji ne posjeduje barem jedan par New Balance tenisica, a jedan model ovog će proljeća zasjeniti sve ostale.

Riječ je o 'tatinim' tenisicama, modelu 550, koje prvotno namijenjen košarkaškom parketu tijekom kasnih 80-ih godina. Iako se tada nisu osobito proslavile, danas plijene pozornost modnog svijeta, a veliku popularnost zagarantirala im je Hailey Bieber koja je bijeli model s crvenim logom nosila u nekoliko navrata.

  • +8
Slavni s New Balance tenisicama Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Stil održivih tenisica

Modna industrija sve se više okreće proizvodnji održivih komada, a nekoliko modela tenisica dizajnirano je upravo s idejom održivosti kao prioritetom.

U prvom planu je predstavljanje raznih stajlinga koji se mogu nositi na tenisice, što je posebno istaknula dizajnerica Cecilie Bahnsen na modnim revijama proljeće/ljeto 2023., pokazavši desetke inovativnih i jedinstvenih stajlinga nošenih upravo na tenisice.

  • +7
Tenisice na modnoj pisti Izvor: Profimedia / Autor: www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia

Kada je riječ o konkretnim modelima, ističu se Veja tenisice od održivih materijala, čiji su najveći fanovi Meghan Markle i Emma Watson koje ih redovito nose.

Tenisice za planinarenje

Sportske tenisice konstantno evoluiraju u dizajnu i materijalima. Dugo su se nosili modeli Asics namijenjeni trčanju, potom košarkaške tenisice iz 80-ih poput prije spomenutih New Balance 550, a sada su hit modeli za planinarenje.

  • +4
Salomon tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Salomon Promo

Najpoželjniji komad postale su XT-4 Advanced Sneakers s potpisom Salomona, a proslavile su ih Bella Hadid u stajlinzima ulične mode te Rihanna koja je u njima nastupala u polufinalu Superbowla.

Tu su i Nike CdG Air Mada koje su nešto glomaznije, no jednako poželjne za upotpunjavanje street style outfita.

Chloe Nama

Jedna od efektnijih opcija su tenisice Chloe Nama iz kojih Katie Holmes praktično ne napušta kuću, a nosile su se i kao dio ulične mode na pariškom tjednu mode. Karakterizira ih zupčasti potplat koji tvori upečatljiv prijelaz boja i garantira pogođen look uz baš svaki proljetni stajling.

Futuristički stil

Iako je retro stil trenutno među najpopularnijim modnim odabirima kada govorimo o tenisicama, činjenica jest i kako sve češće možemo vidjeti njegovu suprotnost - inovativne, upečatljive, futurističke modele.

Jedinstvene siluete, dinamični dizajni s efektnim spojem neutralnih i žarkih nijansi, upečatljivi detalji poput asimetričnih vezica ili naglašeno glomaznih potplata, samo su neki od karakteristika ovog stila koji će, predviđaju modni eksperti, postati sve popularniji.

Bijele tenisice

Bijele tenisice jedan su od bezvremenskih komada koji ne izlaze iz mode, zbog čega su, između ostalog, dugoročno isplativa investicija.

Od Prade i Guccija, preko Adidasa i Nikea do Veje i Salomona, ne postoji modna kuća koja u svojoj ponudi ne nudi barem jedan očaravajuć par tenisica u ovoj boji pa možete uživati u odabiru između pregršt modela koje ćete s guštom lako stilizirati sa svakim outfitom.

  • +3
Kultne bijele tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo