UGOVOR S TAG HEUEROM

Ryan Gosling postao ambasador luksuznih satova: 'Utjelovljuje novu vrstu muškosti koja je i osjetljiva i skromna'

08.10.2021 u 12:53

Bionic
Reading

Švicarski brend luksuznih satova Tag Heuer objavio je da je Ryan Gosling njihov novi ambasador, a to je ujedno prvo partnerstvo za slavnog holivudskog glumca

Tag Heuer kaže da je potpisivanje glumca Ryana Goslinga za novog ambasadora logičan napredak njihove veze sa Steveom McQueenom, koji je ključno lice ovoga brenda još od 1960 -ih.

'Ryan predstavlja novu vrstu muškosti koja je i osjetljiva i skromna, ima samopouzdanje koje je po svojoj definiciji urođeno, slično kao i sam brend', rekao je glavni izvršni direktor Tag Heuera Frédéric Arnault. Poveznica s brendom je i Goslingov film 'Drive', a TAG Heuer vezan je uz vožnje trkaćih automobila od 1960 -ih, kada je film Stevea McQueena 'Le Mans' stigao u kina, a u kojem je glumac nosio sat TAG Heuer.

'Film' Drive' predstavlja najjaču vezu s onim što smo danas i uzbuđeni smo zbog zajedničkih projekata', kaže Arnault.

Najava partnerstva poklapa se s lansiranjem nove kolekcije Carrera Three Hands, inačice nove generacije klasičnog sportskog sata koji je prvi put predstavljen 1963. U ponudi su četiri modela: Day Day i Twin-Time s datumom, oba 41mm, te modeli Date u veličinama 39 mm i 29 mm. Novi dizajn poštuje izvorni duh linije, koji je dizajniran tako da ne bude pretrpan, lako je čitljiv – 'stvoren za vozače koji moraju u djeliću sekunde vidjeti koliko je sati'.

Ryan Gosling za Tag Heuer Izvor: Profimedia / Autor: Tag Heuer/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Partnerstvo s Tag Heuerom bilo je laka odluka, a vrijeme je općenito nešto o čemu sada puno razmišljam. Moja djeca brzo odrastaju pa pazim na sat na način na koji to nikad nisam znao', kaže Gosling koji je nedavno dobio i ulogu u filmu 'The Fall Guy', koji režira bivši kaskader David Leitch.

Trenutak kad je dobio sat bio je, kaže, poput obreda prijelaza. 'Ništa nije govorilo više od 'odrastao čovjek s važnim poslom' poput sata. Osjećao sam se kao da je život počeo nabavkom sata. To je jedna od prvih stvari koje sam kupio vlastitim novcem, a da budem potpuno iskren, to je bio digitalni Casio s logotipom Hulka na njemu', rekao je glumac.

Njegova je ljubav prema starijim modelima proizašlo iz 'ideje da vintage sat dolazi s poviješću', ali i iz pragmatičnosti. 'Odrasli smo s malim budžetom. Bezvremenske stvari bile su od pomoći jer se zapravo niste morali truditi pratiti trendove. Mislim da se to prelilo u moje trenutne estetske osjećaje i na kraju našlo put do filmova koje snimam', rekao je Gosling.