KAKO BI SVE IZGLEDALO?

Tek sada je otkriveno tko je bio zagrijan za ulogu u hit filmu ‘Bilježnica’, no ista je pripala Ryanu Goslingu

19.10.2020 u 11:30

Bionic
Reading

Na pojedine scene iz romantične drame 'Bilježnica' mnogi nisu mogli zadržati suze, a isti je obilježio i život glumačkom paru Rachel McAdams i Ryanu Goslingu, koji su utjelovili glavne uloge. No, tko zna bi li sve bilo tako i kakav bi film postigao uspjeh da je ulogu dobio jedan drugi holivudski zavodnik, koji je bio poprilično zagrijan da glumi u ekranizaciji romana Nicholasa Sparka

Što bi bilo kad bi bilo, vjerojatno se danas pita i George Clooney, koji je bio isprva itekako zagrijan da 2004. godine prihvati ulogu u romantičnoj drami 'Bilježnica', koja mu se nudila. Naime, prije negoli je ulogu dobio Ryan Gosling, i s istom se proslavio, uloga je bila nuđena Georgeu Clooneyju, ali u sasvim drugoj postavi.

Naime, Clooney je, baš poput Goslinga, trebao utjeloviti Noaha Calhouna u mladim danima, dok je stariju verziju trebao glumiti Paul Newman. O svemu tome Clooney se oglasio tek sada, tijekom predstavljanja svog novog filma za Netflix, 'The Midnight Sky', tijekom virtualnog razgovora na 64. BFI Filmskom festivalu u Londonu.

Upravo sada se 59-godišnji holivudski zavodnik prisjetio kako su on i Paul Newman umalo prihvatili uloge u hit romantičnoj komediji iz 2004. godine, ekraniziranoj verziji romana Nicholasa Sparksa.

'Trebali smo zajedno snimiti 'Bilježnicu'. U principu, ja sam trebao glumiti njega u mladim danima i bila je zabavna ideja. Susreli smo se i rekli kako će to biti odlično', otkrio je Clooney, no onda dodao kako je po povratku kući ponovno pogledao neke od najboljih Newmanovih filmova i tada shvatio:

Trailer 'Bilježnica' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'On je bio jedan od najzgodnijih muškaraca koje sam ikada vidio. Ponovno smo se našli i bio sam iskren. Rekao sam mu da ne mogu glumiti njegovu mlađu verziju jer ni najmanje ne nalikujem na njega, da je to ludo. Htjeli smo pristati na to samo iz jednog razloga - jer smo htjeli zajedno snimati, no na kraju smo shvatili da to nije prava stvar za nas.'

Uloge su u međuvremenu dobili Ryan Gosling i James Garner, a film je doživio neviđeni uspjeh.