RECEPT

Rolana teletina u košuljici od pancete

19.07.2011 u 08:45

Bionic
Reading

Sočne teleće roladice oplemenjene mortadelom i sirom gorgonzolom iznutra, a pancetom izvana, s dodatkom finog umaka, pravi su odgovor na pitanje: 'Hm, što ćemo danas kuhati?'

Potrebni sastojci:

4 teleća odreska
30-ak kriški pancete (tanko rezane)
8 kriški mortadele (tanko rezane)
100 g sira gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
30 g maslaca
2 režnja češnjaka
5-6 listića svježe kadulje
ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Teleće odreske očistimo od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, gorgonzolu narežemo na štapiće, a češnjak protisnemo.

Teleće odreske začinimo solju i paprom, svaki prekrijemo s dvije kriške mortadele, po sredini svakog odreska položimo nekoliko štapića sira, sve zajedno savijemo u rolade i omotamo ih u pancetu.

Tako pripremljene rolade učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.

Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo maslac, dodamo protisnuti češnjak, listiće kadulje, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad uzavri umak kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, do željene gustoće.

Gotove rolade premjestimo na dasku za rezanje, izvadimo čačkalice, prerežemo ih napola, rasporedimo na tanjure na podlogu od umaka i poslužimo.

Recept je preuzet sa preuzet sa stranice Crochef.hr