ČAK I BEZ V8

Redizajnirani Audi A5 i S5 još atraktivniji

14.07.2011 u 09:46

Bionic
Reading

Premda Audijev kupe spada među automobilske ljepotane, za što se i okitio s nekoliko priznanja, u Ingolstadtu su odlučili da je došlo vrijeme za blage kozmetičke preinake. Rezultat je, usudili bismo se reći, još dojmljiviji

Ponekad je malo više nego dovoljno, a zoran primjer je redizajnirani A5 i njegova sportskija izvedba S5. Audijevi dizajneri tek su blago modificirali izgled prednjeg kraja, ponajprije novim svjetlosnim sklopovljem nalik onom novog A6, što je bilo dovoljno za potpuno svjež i moderan izgled.

U Audiju se ipak nisu odlučili na uporabu kompletnog LED sklopa, već je lampa xenon omotana dnevnim LED instrumentom.

Ponuda motora nije se gotovo uopće promijenila, a jedina razlika odnosi se na model S5 koji će koncem godine izgubiti atmosferski V8 u korist turbopunjenog V6.

3.0 TFSI razvija 333 KS i 400 Nm te ubrzava automobil s mjesta do 100 km/h 0,2 desetinke brže od spomenute V8-ice – za 4,9 sekundi. Maksimalna brzina i dalje je elektronski ograničena na 250 km/h, no u Audiju kažu da će V6 u prosjeku potrošiti 20 posto manje goriva od V8, što u kombiniranom europskom ciklusu iznosi 8,1 litru na stotinu kilometara.

Početak prodaje možemo očekivati na jesen, a redizajn ne bi trebao značajnije utjecati na cijene.