ŽENEVSKA PREMIJERA

Redizajn i novi motor 1.6 za Lotus Elise

17.02.2010 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon sedam godina na tržištu Lotus je odlučio da je došlo vrijeme za redizajniranje najpopularnijeg modela Elise. Osim vizualnih preinaka, britanski inženjeri dotakli su se i mehanike, a novitet je i novi osnovni 1.6-litreni motor iz Toyote

Kompaktni roadster dobio je novi izgled prednje maske i svjetlosnog sklopovlja koja prvi put raspolažu i dnevnim LED lampama. Izmjene na stražnjem braniku i stražnjim svjetlima, kao i novi set aluminijskih naplataka upotpunjuju redizajn eksterijera.

Pod poklopcem osnovnog modela S nalazi se novi 1.6-litreni Toyotin atmosferski četverocilindraš koji razvija 134 KS pri 6.800 o/min, te 160 Nm pri 4.400 o/min. Sprint do stotke traje svega šest sekundi, maksimalna brzina iznosi 200 km/h, a prosječna potrošnja kreće se oko šest litara na stotinu kilometara, tvrde u Lotusu.

Elise je dobio i novi šesterostupanjski ručni mjenjač, a više detalja kao i podatke o cijenama imat ćemo nakon službene prezentacije automobila na salonu automobila u Ženevi idućeg mjeseca.