RECEPT

Ravioli u umaku od mirisnih trava i rajčica

08.12.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Ovaj tipičan talijanski obrok, raviole u aromatičnom umaku od rajčica obogaćenom povrćem pipremit ćete jednostavno i brzo

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Sastojci potrebni za četiri osobe:

2 žlice maslinovog ulja
1 veći luk, očistiti i iskosati
½ čajne žličice sjemenki komorača, zdrobiti
1 čajna žličica suhog bosiljka
2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
340 g gotovog umaka od rajčice
60 g crnih maslina bez koštica, nasjeckati
450 g svježih raviola s ricotta sirom i špinatom
225 g mladih mahuna ili mladog boba, očistiti i nasjeći na kraće komade
30 g ribanog parmezana

Po porciji

Kalorija 395
Bjelančevina 15 g
Ukupno masti 20 g(zasićenih masti 6.5 g)
Ugljikohidrata 40 g (dodanog šećera 0)
Vlakana 9 g
Natrija 1384 mg

Priprema:

Brzi recept za raviole al dente u gustom aromatičnom umaku koristi već gotovi umak od rajčica. Umjesto raviola sa ricottom i špinatom, možete uzeti i svježe raviole punjene mesom.

1. U posudi zagrijte ulje te oko 10 minuta pirjajte luk i sjemenke komoača. Povremeno promiješajte. Dodajte bosiljak, češnjak i umak od rajčica, poklopite i krčkajte 5 minuta. Umiješajte masline.

2. Skuhajte raviole te posljednjih 5 minuta kuhanja dodajte mahune. Dobro ocijedite.

Miris poput anisa te topao, aromatičan okus zdrobljenih sjemenki komorača osvježavaju umak od rajčica u ovome brzom i laganom jelu.

3. Raviole i mahune pomiješajte s umakom pa izgrabite u zagrijane tanjure. Posipajte parmezanom i poslužite sa grissini štapićima.

Još sličnih recepata možete pronaći u knjizi 'Jela iz cijeloga svijeta' u izdanju Mozaik Knjige