NEUGODNI KOMENTARI

Rasistički skandal na izboru za miss

16.09.2013 u 10:52

Bionic
Reading

Na 87. izboru za Miss Amerike 2014. pobijedila je 24-godišnja Nina Davauluri koja je predstavljala državu New York. Pobjeda djevojke indijskog podrijetla koja je osvojila tu prestižnu titulu najljepše Amerikanke razljutila je brojne Amerikance koji se na Twitteru nisu suzdržavali od neugodnih komentara

Na natjecanju u Atlantic Cityju za titulu Miss Amerike borile su se 53 djevojke - 50 iz svake savezne države te još predstavnice okruga Columbia te Puerto Rica i Djevičanskih otoka. Pobijedila je 24-godišnja Nina Davauluri koja je predstavljala državu New York. Na predstavljanju talenta Nina je pokazala vještinu plesanja indijskog plesa.

Prva pratilja lijepe Nine djevojka je kineskog podrijetla Cristal Lee iz Kalifornije. Nina Davuluri osvojila je ček od 50 tisuća dolara koje će potrošiti na školovanje, a najljepša Amerikanka želi postati liječnica kao njezin otac.

Odmah nakon što je Nini stavljena kruna, njezin profil na društvenoj mreži Twitter preplavljen je negodovanjem zbog njezina izbora: prozvali su je Arapkinjom i nazvali neukusnim da se to dogodilo samo nekoliko dana nakon obilježavanja godišnjice od napada na njujorške blizance, piše CNN.

'Ako želite biti Miss Amerike, morate biti Amerikanka', napisala je jedna od korisnica Twittera među brojnih ružnim komentarima. No Nina jest Amerikanka,;ona je jednostavno indijskog podrijetla te je prva Indijka okrunjena za Miss Amerike.

Pljuska u lice ljudima koji imaju veze s 9/11., Kako jadno, Miss Amerike je teroristkinja. Nema veze, I Arapkinja osvaja naslov Miss Amerike. Klasika, Kako strankinja može osvojiti titulu Miss Amerike? Ona je Arapkinja! #idioti - samo su neki od neumjesnih komentara.

Osim činjenice da je indijskog porijekla, Ninina pobjeda razljutila je brojne Amerikance jer krunu nije dobila Miss Kanzasa, poručnica Theresa Vail, koja je na izboru pokazala tetovaže, a otkrila je i kako voli lov te ima vojničke vještine, zna kineski jezik, a vješta je i u ronjenju i boksu. A Amerikanci su zaključili kako je upravo ona trebala pobijediti, jer odražava prave američke vrijednosti.