PRIJEDLOG ZA VRUĆINE

Rashladite se voćnim okusima

15.08.2013 u 18:22

Bionic
Reading

Ledene su poslastice siromašne kalorijama, a bogate okusima i antioksidansima. Rashladite se na zdrav način, bez suvišnih šećera. Evo nekoliko lakih recepata

Osnovni postupak je jednostavan i jednak za sve recepte: ako su tekući sastojci u kombinaciji, ohladite ih i u blenderu pomiješajte s voćem sve dok ne dobijete kašu bez grudica.

Izlijte ju u kalupe za sladoled, čašice od jogurta ili zdjelice u kojima ćete ih poslužiti i zamrznite najmanje tri sata. Štapić za sladoled postavite tek nakon pola sata, kako bi se mogao održati uspravnim (ako ga postavite u kašu sobne temperature, neće se održati u ravnom položaju).

1) Ledeni desert od zelenog čaja i jagoda
Prelijte tri jušne žlice listića zelenog čaja sa šest decilitara vrele vode i ostavite neka se infuzira tri minute. Čaj ocijedite i ohladite. Dodajte 60 mililitara ocijeđenog soka naranče i 150 grama jagoda pa sve obradite u blenderu i zamrznite.

2) Ledeni desert od borovnica i vanilije
U blenderu pomiješajte i usitnite 120 mililitara bezmasnog jogurta s okusom vanilije, 300 grama borovnica te jednu jušnu žlicu lanenih sjemenki. Slobodno dodajte jednu bananu.

3) Ledeni desert od mrkve
U blenderu usitnite jednu naranču, jednu jabuku bez kore, dvije mrkve srednje veličine s 350 mililitara vode. Za dodatnu slatkoću možete dodati jednu žlicu meda.

Recepte za deserte od lubenice i jagoda, breskve i druge potražite na stranicama www.ordinacija.hr