DOBRO JE ZNATI

Radite li i vi ove greške zbog kojih vam kosa izgleda neuredno? Evo kako ih možete izbjeći

13.04.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Većina dama sanja o lijepoj i ravnoj kosi zdravog izgleda, no njezin neplanirano kovrčav i neuredan izgled česta je nuspojava zahvaljujući greškama koje radimo prilikom njezine njege

Nekontrolirano uvijena kosa, koju prvenstveno uzrokuje premalo vlade, ne laska izgledu, a ukoliko izbjegnete ove četiri uobičajene pogreške u njezi kose, kovrdžanje na glavi moglo bi postati stvar prošlosti.

Odabir šampona

Prema riječima frizerskih stilista, šampon ima važnu ulogu u borbi protiv kovrdžanja i suhog izgleda kose. Kako bi saznali koji je šampon idealan za vašu strukturu kose, preporučuju takozvani test češlja. Sve što trebate je provući prste kroz kosu od tjemena prema vrhovima. Ukoliko ne možete s lakoćom doći do vrhova, navedeno ukazuje na nedostatak vlage i potrebu za promjenom šampona.

Način šamponiranja kose

Osim što je odabir pravog šampona presudan, veću pozornost trebali biste posvetiti i načinu kako ga nanosite na kosu prilikom pranja. Utrljavanjem šampona u vlasište uzrokujete otvaranje kutikule kose i sasim time izazivate njezino kovrčanje. Kako biste izbkegli navedeno, frizerski stilisti savjetuju da šampon laganim pokretima nanesete na vlasište i utrljate do vrhova kose prije ponovnog ispiranja.

Odabir regeneratora

Regenerator u svojoj osnovi vlaži i njeguje kosu, no prilikom njegova korištenja potrebno je razmotriti nekoliko stvari. Kada kosu tretirate regeneratorom, sa iste ga nikada ne biste trebali ukloniti vrućom vodom jer navedeno dovodi do isušivanja kose. Također je važno da regenerator pripada istoj liniji proizvoda kao i šampon jer su sastojci tada savršeno koordinirani. Regenerator je potrebmo nanositi od vrhova do sredine kose.

Sušenje kose

Većina žena mokru kosu pokušava osušiti ručnikom, no upravo je to jedna od pogrešaka koja dovodi do njezinog neplaniranog kovrčanja. Umjesto tipičnog pamučnog ručnika, birajte one od mikrovlakana i višak vode lagano istisnite prije konkretnog sušenja. Nakon što ste višak vode pokupili s ručnikom, potrebno ju je zaštiti od topline fena. Osim različitim proizvodima, navedeno ćete postići tako što ćete fen dovoljno udaljiti od kose. Isto tako, sušenje kose fenom u svim smjerovima pospješuje njezino kovrčanje, stoga bi vrućim zrakom koji emitira fen po kosi uvijek trebali prolaziti odozgo prema dolje.

  • +3
Bob frizure Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia