imamo par ideja

Pobjegnite od svakodnevnog stresa! Pretvorite svoj dom u ljetnu oazu za opuštanje

28.04.2023 u 16:10

Bionic
Reading

Jer vi to zaslužujete! Dosta vam je uobičajenog života, kuće i posla? Mislite li da morate pobjeći na kraj svijeta kako biste nakratko doživjeli nešto novo i uzbudljivo? Otkrit ćemo vam tajnu – ne morate! Možete vlastiti dom učiniti spa oazom ili stanom koji podsjeća na luksuzni penthouse uz nekoliko jednostavnih koraka. Zašto si ne biste svakodnevno priuštili male radosti? Jer, čak je i luksuz danas dostupniji nego ikad

Kako izgleda idealno jutro? Budi vas zvuk potoka ili izvora jezera, ispred sebe vidite kamenčiće i pregršt biljaka dok vas opušta zvuk omiljene pjesme koja dopire iz sound sistema. Zamislite da na trenutak možete pobjeći od svakodnevnog stresa, a za to ne morate sjesti u auto, uzeti taksi, bicikl ili avionsku kartu. Oaza može biti u vašoj kući! Opremite se mirisnim uljima, difuzorima i štapićima, nabavite set za masažu, odaberite asesoar i naslonjače od rafije kako bi stvorili svoju zen oazu. Domu dodajte velike biljke koje, osim što ne zahtijevaju pretjeranu brigu, također puštaju ugodan miris. Fikus, eukaliptus ili monstera? Neka bude vaš izbor!

Potok ne možete instalirati u domu, no hidromasažni bazen ili jacuzzi možete. Nema više izgovora kako nemate mjesta, da su takvi uređaji skupi ili da troše puno energije. Moderni grijani spa masažni bazeni koji dom pretvaraju u mirnu oazu dostupni su uz minimalne troškove postavke i korištenja. Vaš je odabir hoćete li masažni bazen instalirati u unutrašnjosti doma, na terasi, krovu zgrade ili na tratinu ispred kuće. Zašto je jednostavnije nego ikad instalirati spa masažni bazen u dom?

Potrebno je ostvariti tek nekoliko uvjeta za montažu Spa masažnog bazena. Na primjer, mora se instalirati na ravnoj i čvrstoj podlozi u nagibu od 0.5 % na strani odvoda. Mjesto montaže mora biti ventilirano s mogućnošću odvodnje i suho, kako ne bi došlo do oštećenja električnih elemenata spa bazena. Uz to, podloga na koju će se montirati bazen mora biti primjerena i čvrsta za opterećenje vodom napunjenog spa. Zbog toga pijesak, zemlja i slične podloge nisu primjerene za instalaciju masažnog bazena. Uz montažu, treba obratiti pažnju da je kontrolna jedinica dovoljno udaljena od dovoda vode. Također, bitno je osigurati instalaciju kako bi se nesmetano mogli napraviti redovni i izvanredni servisi.

Kada je bazen uspješno montiran, vrijeme je da uživate u njegovim blagodatima za zdravlje. Odmah ćemo istaknuti kako je opuštanje u masažnom bazenu blagotvorno protiv celulita, pomaže u smanjenju težine i topljenju masnih naslaga te osigurava savršenu prokrvljenost. Preporučuje se ljudima koji imaju problema s leđnim mišićima, kralježnicom, vratom i zglobovima, za rehabilitaciju posljedica nesreća te ljudima pod stresom. Topla voda i mlaznice mogu pomoći u ublažavanju napetosti i bolova u mišićima, poboljšati cirkulaciju i smanjiti stres i tjeskobu. Redovito korištenje spa masažnog bazena također može pomoći u poboljšanju kvalitete sna, jačanju imunološkog sustava i poboljšanju opće dobrobiti.

Kako mu ime kaže, masažni bazen ima različite vrsta masaža. Prilagodite jačinu sebi i svojim potrebama otvarajući i zatvarajući mlaznice, prestrujne ventile, regulatore zraka i masažne pumpe. Regulator zraka vam omogućuje da promijenite pritisak na mlaznicama i osjetite posve drugačiji način masaže kao i mijenjate smjerove strujanja. Pojačani efekt opuštanja postiže se uz ugodne mirise, a o aromaterapiji se razmišljalo i kod kreiranja masažnih bazena. U spremnike za mirise dodajte različite vrste esencijalnih ulja kojima možete namještati koncentraciju. Benefiti aromaterapije su brojni. Esencijalna ulja snižavaju anksioznost, poboljšavaju san, ublažavaju mučninu i još puno toga, a upravo se kroz paru optimalno inhalira. Za bolje raspoloženje odaberite lavandu i naranču, bolji san postignite uz kamilicu i neroli, za balans hormona odaberite geranij, probavu će potaknuti đumbir, dok je za smanjenje glavobolje optimalna nezamjenjiva lavanda.

Koliko god voljeli spa resorte, sjetite se količine ljudi koji prođu kroz kupališta, saune i masažne bazene… Kada imate masažni bazen u vlastitom domu, vi kontrolirate tko ulazi u spa prostor vašeg doma. Dobra vijest je da kada imate vlastiti spa masažni bazen, održavanje i higijena su pod vašom kontrolom. Brinite se o PH vrijednosti vode i čistite vodu dodavanjem dezinfekcijskog sredstva na bazi slobodnog klora i broma. Pri čišćenju i održavanju bazena ipak budite jednako oprezni: prevelika doza sredstava za čišćenje može naštetiti koži i dišnim putevima. Spa masažni bazen idealan je za druženje više osoba ili čak samostalno za chillanje. U ponudi spa.hr dostupni su bazeni s veličinom od tri do devet osoba. Svojim specifikacijama ovaj potonji, SPA Love za devet osoba, pobjeđuje u premium konkurenciji, nudeći u standardnoj opremi termo pokrov, premium stepenice, Bluetooth s dva pop-up zvučnika i subwooferom, aroma terapiju, anatomske jastuke za glavu i fontanu.

  • +9
Spa.hr masažni bazeni Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Možda u ovom trenutku o tome ne razmišljate, no ako se dogodi situacija da nekretninu u kojoj posjedujete masažni bazen odlučite prodati, možete joj staviti dodatnu vrijednost! To je jedinstvena i luksuzna značajka koja može izdvojiti nekretninu od ostalih na tržištu i koja se cijeni. Konačno, posjedovanje spa mini bazena u vašem stanu može biti velika investicija u vaše opće dobro i kvalitetu života. Omogućuje praktičan i pristupačan način opuštanja, a istovremeno pruža brojne zdravstvene prednosti i cjelokupno životno iskustvo. Ne dopustite da vam prođe još jedan dan bez spa oaze u vlastitom dom. Zato još jednom provjerite mogućnosti instalacije masažnog bazena u vlastitom domu i napokon živite život kakav ste oduvijek htjeli!

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Niveto spa.hr