Izaberi savršen recept

Pronašli smo najslađi poklon za Valentinovo!

13.02.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Vratite se osnovnim vrijednostima Valentinova - darujte ljude koje volite ručno rađenim poklonima

Danas se često stvara pritisak da se javno prikaže ljubav, nerijetko kroz materijalne poklone. Darovi trebaju biti simbolični dokazi ljubavi, jednostavni načini izražavanja ljubavi, bilo kroz ručno rađene poklone, zajedničko provođenje vremena ili male znakove pažnje. Ručno rađeni pokloni nose posebnu vrijednost, a poklanjanje kolača za Valentinovo ima duboke korijene u tradiciji slavljenja ljubavi.

Zašto ručno rađeni pokloni?

Ručno rađeni pokloni simboliziraju vrijeme, trud i ljubav uložene u njihovu izradu. Oni su autentični izraz vaših osjećaja, te stvaraju nezaboravne uspomene koje nadilaze materijalnu vrijednost. A kad je riječ o slavljenju ljubavi, što može biti bolje od poklona koji govori iz srca?

Predlažemo da ove godine Valentinovo obilježite na poseban način, pripremom ukusnih deserata za voljene osobe. Odabrani desert začinite tajnim sastojkom - Zvijezda stolnim Bakes & Cakes. Ovaj limited edition proizvod je pravi izbor za širok raspon poslastica, od muffina i klasičnih torti do inovativnih kolača, a dodaje dašak čarolije svim vašim slatkim kreacijama.

Izaberi savršen recept

Zvijezda je u suradnji s mladim slastičarima iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb osmislila četiri recepta za najslađe deserte. Ručno rađeni keksi primjer su lijepog poklona za Valentinovo. Možete ih prilagoditi različitim ukusima i preferencijama, dekorirati po želji i poslati personaliziranu poruku svojoj voljenoj osobi. U nastavku vam donosimo recept za prefine svijetle keksiće, a tamnu verziju i druge recepte pronađite na https://slasticari.zena.hr/keksici-za-valentinovo/

Sastojci:

  • 225 g Zvijezda stolni Bakes & Cakes
  • 3/4 šalice šećera u prahu, prosijanog (180 ml)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 šalice brašna, prosijanog (480 ml)
  • 1/2 žličice soli
  • 5 dkg tamne čokolade, izlomljene na manje komade

Priprema

  1. Mikserom izmiješati Zvijezda stolni Bakes & Cakes sobne temperature, šećer i ekstrakt vanilije. Dodavati brašno i sol uz miješanje na najmanjoj brzini, dok se ne dobije glatko tijesto.
  2. Zamotati tijesto u plastičnu foliju i ostaviti na hlađenju bar 2 sata, idealno preko noći.
  3. Na podlozi lagano posutoj brašnom izvaljati tijesto na debljinu 4mm. Kalupima u obliku srca izrezati oblike. Premjestiti kekse u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  4. U pećnici prethodno zagrijanoj na 150° C peći kekse oko 18 minuta, dok ne počnu dobivati boju po rubovima.
  5. U dvostrukoj posudi u parnoj kupelji rastopiti čokoladu. Potpuno ohlađene kekse umakati u čokoladu i odložiti na voštani papir. Ostaviti da se čokolada potpuno stvrdne pa ukrasiti po želji.

Zvijezda stolni Bakes & Cakes Limited Edition posljednja je inovacija koja će obogatiti vaše iskustvo pečenja. Posebno osmišljen za entuzijaste koji pronalaze radost u stvaranju vlastitih slatkih peciva i tjesta, Stolni Bakes & Cakes je spreman promijeniti način na koji pripremate slastice i desert. Donosi jedinstvenu mješavinu sastojaka koji naglašavaju slatke note u vašim kolačima, a njegova glatka tekstura koja se lako unosi čini vaše pečenje lakim i dosljedno daje izvrsne rezultate svaki put.