MODNI NOVITETI

Proljetni 'must have': Ovih sedam modela cipela u narednim mjesecima viđat ćemo posvuda

25.01.2020 u 08:00

Bionic
Reading

Postoji neka neraskidiva veza između žena i cipela. Većina će njih odvojiti i posljednju kunu za dobar par cipela, a posebno za one koje modni stručnjaci izdvajaju kao hit sezone. Ako u svom ormaru volite imati cipele po posljednjoj modi, onda ove sezone naprosto morate investirati u jedan od ovih sedam modela

Iako smo veliki pobornici investiranja u bezvremenske cipele koje možemo isfurati na sto i jedan način, ne možemo odoljeti trendovima. Ove sezone očekuje nas nekoliko modnih poslastica kada su one u pitanju, točnije njih sedam. Modni virtuozi predstavili su na tjednima mode pregršt zanimljivih modela, a prema riječima stručnjaka - ovih sedam dominirat će modnim metropolama u mjesecima koji slijede.

Cipele Mary Jane

Cipelice Mary Jane vraćaju se u modu u velikom stilu. Sramežljivo su se pojavile već prošle godine, no modni stručnjaci tvrde kako će ovaj model uživati svojih pet minuta slave u narednim mjesecima. U svoje su proljetne kolekcije cipele Mary Jane uvrstili brojni brendovi, počevši od Maisona Margiele, Caroline Herrere i Marca Jacobsa.

Espadrile - sandale

U 2020. espadrile će imati veliku ulogu. Umjesto klasičnih, ovog proljeća na značenju će dobiti otvoreni modeli s detaljem čipke i konopa, kao što smo imali prilike vidjeti na modnoj reviji Christiana Diora.

Sandale s asimetričnim remenčićima

Prošlogodišnja opsesija ovim sandalama nastavlja se i u narednim mjesecima. Sandale s tankim remenčićima, za kojima su ludovale modne ovisnice, bit će veliki hit i u 2020. godini, no ovog puta blaga prednost ide modelima s asimetrično raspoređenim remenčićima.

Šarene tenisice

Iako bijele tenisice nisu nestale s modnih pista, na proteklim tjednima mode primijetili smo porast šarenih modela. Ovaj trend također će biti popularan ove sezone, a posebno u proljetnim mjesecima. Zapamtite - što šarenije, tim bolje.

Flatforme

Ako ne volite visoke pete, ovaj će vas trend itekako razveseliti. Platforme će ove sezone zasjeniti takozvane flatforme! Riječ je o sandalama s debelim ravnim potplatom koje smo imali prilike vidjeti na modnoj reviji Giambattista Valija.

Mokasinke na petu

Ako u svom ormaru već nemate par mokasinki, sada je pravo vrijeme da to promijenite. Ove će cipele biti jedne od najtraženijih u mjesecima koji slijede, barem ako je vjerovati modnim stručnjacima koji trend mokasinki već neko vrijeme najavljuju na sva zvona.

Cipele s detaljem lanca

Tijekom tjedna mode Prabal Gurung, JW Anderson i Proenza Schouler dali su nam jasno do znanja kako u 2020. nosimo nakit na gležnjevima, točnije u sklopu cipela. Štikle s detaljem lančića naprasno su postale must have, no ne možemo znati je li riječ o trendu koji će se zadržati nekoliko sezona ili će iščeznuti jednakom brzinom kao što se i pojavio.