EKSPLOZIVNO RAZDOBLJE

Proljeće počinje dramatičnim mlađakom u Ovnu, a ovi horoskopski znakovi bit će posebno skloni nepromišljenim odlukama

19.03.2023 u 07:50

Bionic
Reading

Ovogodišnje astronomsko proljeće i razdoblje Ovna započet će 20. ožujka u 21.24 sata, kad će Sunce dosegnuti točku proljetnog ekvinocija na sjevernoj hemisferi

Već idućeg dana dnevno svjetlo nadjačat će tamu prvi put nakon šest mjeseci, odnosno od jesenskog ekvinocija i početka Vage. Budite spremni iskoristiti pokretačku energiju prvog zodijačkog znaka i krenuti u potragu za novitetima.

Proljetna energija ove će godine biti intenzivnija nego inače jer će se odmah nakon ekvinocija, 21. ožujka, Sunce i Mjesec zagrliti u Ovnu i formirati mlađak. Dodajmo da će Merkur također biti u Ovnu, samo nekoliko stupnjeva udaljen od Sunca i Mjeseca, a da se Jupiter nalazi na sredini istog znaka! Opisana planetarna konfiguracija pogodna je za nove početke, za pronalaženje novih prilika i za kucanje na vrata neistraženih svjetova.

Ako ste željeli unijeti promjene u život, ovaj mladi Mjesec će vas podržati, ali imajte na umu sljedeća upozorenja. Nagli prelazak iz Riba u Ovna, s čak četirima planetima u ovom vatrenom znaku, donosi opasnost od nepromišljenosti, naglosti i lude hrabrosti. Poticaj na akciju, koji će obuzeti mnoge od vas od ponedjeljka nadalje, ne smije podjarmiti vaš razum.

  • +4
Sarah Jessica Parker je Ovan, rođena je 25. ožujka 1965. Izvor: Profimedia / Autor: KRISTIN CALLAHAN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Kao što redovno gledate lijevo i desno prije prelaska prometne ceste, tako idućih dana i tjedana prije svake akcije gledajte oko sebe da izbjegnete sudaranje s drugima, koji će, kao i vi, nabijeni proljetnom energijom jurnuti da ostvare nabujalu ambiciju. Budite mudriji od drugih i nadopunite zanos dozom opreza, trezvenosti i proračunatosti. Upozorenje se ponajviše odnosi na rođene krajem Riba i početkom Ovna, krajem Blizanaca i početkom Raka, krajem Djevice i početkom Vage te krajem Strijelca i početkom Jarca. 

Eva Longoria je Riba, rođena je 15. ožujka 1975. Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Ova je godina osobita po tome što će znak Ovna ugostiti još jedan mlad Mjesec, 19. travnja. Taj će mlađak biti još upečatljiviji jer će stvoriti pomrčinu Sunca na 29. stupnju Ovna. Dva mlada Mjeseca u početnom zodijačkom znaku rijedak je astronomski fenomen koji ukazuje na previranja i eksplozivne situacije na osobnom i globalnom planu.

  • +3
Salma Hayek je Djevica, rođena je 2. rujna 1966. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia