ISPLATI IH SE IMATI

Pristaju svakoj figuri i vješto skrivaju višak kilograma: Izdvojili smo najljepše haljine na preklop

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 19.05.2021 09:52
  • Objavljeno 19.05.2021 u 06:40
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Modeli haljina na preklop posljednjih sezona dominiraju modnom scenom, a i ovoga ljeta predstavljaju jedan od vodećih modnih trendova. Svjetsku popularnost prvenstveno su stekle zbog zahvalnog kroja koji naglašava prednosti figure i vješto krije njezine nesavršenosti

Iako je poznato to da je belgijska dizajnerica Diane von Fürstenberg izmislila haljinu na preklop, Richard Martin, bivši kustos Instituta za kostime u Metropolitanskom muzeju umjetnosti, otkrio je da je ovaj popularni kroj duboko ukorijenjen u tradiciju američke dizajnerske sportske odjeće.

Svoj vrhunac popularnosti imale su sredinom 70-ih, a dizajn je s vremenom postao simbol ženskog oslobođenja. Kasnih 90-ih vraćaju se u modu, osobito nakon što je 1997. godine Von Fürstenberg ponovno u svoju kolekciju uključila haljine na preklop. Belgijska dizajnerica nastavila je s njihovim dizajniranjem i ostala poznata po njima do današnjeg dana.

Na modnoj sceni haljine na preklop postale su bezvremenskim klasikom i simbolom elegancije, a brojne ih dame obožavaju nositi zahvaljujući laskavom efektu koji daruju figuri.

Nalik proteklim sezonama, laskave wrap haljine i ovoga puta mame s polica brojnih trgovina, a na vama je da odaberete onu koji ćete sa zadovoljstvom nositi u narednim mjesecima.

  • +30
  • +27

Haljine na preklop

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Street style inspiracija: Kako ove sezone nositi haljine na preklop