ALTERNATIVA TRAPERICAMA

Samo da su udobne i da nigdje ne stišću: Ove hlače nikad nisu bile poželjnije, a pronašli smo najljepše verzije za svačiji ukus i stil

08.05.2021 u 18:25

Bionic
Reading

Posljednjih mjeseci zahvaljujući pandemiji velika pozornost posvećuje se udobnosti, a koja je glavna karakteristika brojnih odjevnih komada koje danas viđamo na policama trgovina

Osim što predstavlja glavnu karakteristiku trendovskih modela traperica, šira silueta nogavica podjednako je zavladala različitim modelima hlača namijenjenih novoj sezoni proljeće/ljeto.

Nalik proteklim sezonama, brojni brendovi i ovoga su puta u svoje kolekcije uvrstili dobro znane modele hlača kojima popularnost ne jenjava.

U prvom redu riječ je o takozvanim cargo modelima hlača, prepoznatljivim po velikim džepovima na bočnim stranama nogavica i zemljanoj paleti boja. Nekoć sastavni dio radne ili vojničke odore, cargo hlače prevalile su velik put postavši punopravne članice modne scene, a i ove sezone krase police trgovina, pritom predstavljajući idealnu alternativu trapericama.

  • +48
Udobne hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Uz cargo modele, hlače takozvane paper bag siluete i ove sezone imaju posebno mjesto u kolekcijama brojnih brendova. Zahvaljujući visokom i zgužvanom struku, nerijetko podebljanom remenom, posebno laskaju figuri, a pritom osiguravaju cjelodnevnu udobnost, za kojom posljednjih mjeseci vlada velik interes uslijed pandemije.

U odnosu na jogger modele hlača, čija popularnost ne jenjava iz sezone u sezonu, udobni cargo modeli te verzije paper bag siluete s većom lakoćom pomažu u kreiranju ispoliranih izdanja, iako nije riječ o modelima strožeg kroja, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govore stajlinzi jednih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice.