NAPRAVITE SAMI

Prirodne i učinkovite: Ove domaće maske za problematičnu i masnu kožu vrijedi isprobati

14.06.2020 u 21:44

Bionic
Reading

Isprobali ste već bezbrojne proizvode no niste bili baš zadovoljni učinkom? Ako ste i vi vlasnica kože koja je sklona aknama i masnijeg je tipa, možda će vam pomoći neke od ovih beauty maski koje možemo i sami napraviti od namirnica iz vlastite smočnice

Internet je preteklih mjeseci bio prepun savjeta za domaće pripravke za ljepotu bez obzira radi li se o njezi kože, kose, noktiju, stopala...

Ako ste među onima koji iako odavno nisu više tinejdžeri no imaju problema s mrskim aknama ili kožom koja je masniji tip, evo nekoliko ideja za maske koje možemo pripremiti i sami kod kuće.

Osim što su od namirnica koje svi imamo u svojoj smočnici, prednost ovakvih DIY tretmana je i u tome što ne sadržavaju štetne kemikalije, konzervanse ili slične dodatke koje nalazimo u drogerijskim proizvodima. Ipak, iako se radi o prirodnim sastojcima treba upozoriti kako i oni mogu izazvati reakcije na koži, primjerice limun, pa budite oprezni osobito ako imate osjetljiviju kožu.

Mlijeko i zobena kaša

Trebat će vam 2 žlice zobene kaše i 2 žlice mlijeka. Pomiješajte ih i pomoću četke ili rukama, masku raspodijelite po licu. Ostavite da djeluje minutu i uklonite. Ova maska ​​je idealna za uklanjanje sjaja i hidrataciju.

Maska od kamilice, češnjaka i zobene kaše

Ova je maska ​​idealna za kožu s aknama, jer će kamilica uravnotežiti vaš pH, zobena kaša će osigurati hidrataciju bez dodatnog 'zamašćivanja', a češnjak ima jaka antibakterijska svojstva - sve ovo je čini idealnom za borbu protiv prištića. U zdjeli pomiješajte 2 čaše vode, 3 žličice nasjeckane kamilice, dva zdrobljena češnja češnjaka i šaku zobenih pahuljica. Sve dobro promiješajte i nanesite na lice - držite 8 minuta. Uklonite toplom vodom.

Domaća maska od matcha čaja

Mnogi kažu kako je upravo tajna blistavog savršenog tena misterioznih gejša u ovoj čarobnoj smjesi. Trebat će vam: 1 žlica matičnog zelenog čaja, 1 žličica meda, pola žlice kuhane vode i 5 kapi esencijalnog ulja sandalovine. U zdjeli pomiješajte sastojke, polako dodajite vodu dok se ne postigne dovoljno gustu konzistenciju. Dobivenu smjesu nanesite na lice (izbjegavajući područje oko očiju) i vrat na 20 minuta. Isperite, tonirajte i hidrirajte.

Maska od pirea od mrkve

Trebat će vam 1 žlica čaja, tri srednje mrkve, dvije žlice meda i kriška svježeg ananasa. Napravite jak čaj s kamilicom i ostavite da se ohladi. Mrkve skuhajte i izgnječite. Med malo ugrijte i pomiješajte ga s pireom od mrkve i kamilicom. Dodajte krišku ananasa i izmiksajte. Smjesu rasporedite po licu i ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. Uklonite toplom vodom i završite s hladnom vodom. Ova je maska ​​idealna za uklanjanje mrskih mitesera.

Maska od kurkume

Kurkuma je srodnik đumbira koji se uzgaja u tropskom dijelu Azije, Indije i Kine, a osim što se koristi kao začin, učinkovita je za uklanjanje akni, mrlja, rosacee te će vašu kožu pročistiti i dati joj poseban sjaj. Za ovaj home made tretman trebat će vam: 1 žlica kurkume, 3 žlice kokosovog mlijeka i 1 žlica meda. Sve promiješajte u staklenoj posudi dok ne dobijete jednoličnu pastu. Nanesite je na čistu kožu 20 minuta i uklonite je toplom vodom.

Maska od zobene kaše, meda i jajeta

Za ovu masku morate umutiti bjelanjak i dodati nekoliko žlica zobenih pahuljica te jednu meda. Nanesite preostalu kašu na lice i ostavite 20 minuta. Savršena je za uklanjanje sjaja i borbu protiv masne kože.

Maska od rajčice i meda

Rajčicu prerežite na pola i izvadite pulpu. Izrežite je i zgnječite tako da bude poput paste i dodajte joj žličicu meda. Ostavite da djeluje 5 do 10 minuta i uklonite hladnom vodom. Ova je maska ​​idealna za borbu protiv masne kože s prištićima i aknama.