U KORAK S MODOM

Priprema, pozor, ljeto! Izdvajamo 10 trendova koje jedva čekamo nositi u narednim mjesecima

07.05.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Možda smo zbog koronavirusa preskočili proljeće, ali nitko nam ne može oduzeti ljeto koje će se po svemu sudeći ipak održati. Ove odlične vijesti zaslužuju da se pomnije posvetimo ljetnim krpicama u kojima ćemo se prešetavati duž hrvatske obale, stoga smo izdvojili 10 najupečatljivijih ljetnih trendova koji će prema riječima modnih stručnjaka obilježiti naredne mjesece

Iako je proljeće službeno već odavno počelo, promijenjivo vrijeme, a onda i izolacija nisu nam dozvoljavali da u potpunosti doživimo proljeće punim plućima i uopće doživimo proljetne modne trendove. No, to smo odlučili nadoknaditi u ljetnim mjesecima. Dok sanjarimo o izležavanju na plaži na nekom što udaljenijem otoku na hrvatskom Jadranu, odlučili smo se pripremiti za ljeto od glave do pete.

Istražili smo za kojim ćemo trendovima žudjeti u narednim mjesecima, a ako i vi ovih dana sasatvljate popis krpica u koje želite investirati prije početka ljeta, ne bi bilo loše uzeti u obzir i ovih 10 trendova koji će prema riječima modnih stručnjaka odigrati ključnu ulogu u narednim mjesecima.

1. Vidljivi grudnjak

U danima koji slijede brojne će se trendseterice odijevati vrlo riskantno i odvažno. Istina je da u ljetnim mjesecima posežemo za otvorenijom, laganom i lepršavom odjećom, no modni stručnjaci predlažu nam da otiđemo korak dalje u svojoj modnoj igri. Brojni dizajneri predlažu da grudnjak bude djelomično ili potpuno vidljiv. Odjenite prozirnu majicu preko koje će se nazirati grudnjak ili preko čipkastog bralette grudnjaka prebacite sako.

Trend viđen na modnoj reviji brendova: Christopher Kane, Mark Fast, JW Anderson

2. Puf rukavi

Prošle godine kada se ovaj trend pojavio na modnoj sceni nismo ni slutili da će imati ovoliki utjecaj na trendseterice. Sudeći po modnim dešavanjima kojima smo svjedočili na održanim tjednima mode sa sigurnošću možemo reći da će puf rukavi vladati i u 2020.

Trend viđen na modnoj reviji brendova: Richard Quinn, Zimmermann, Huishan Zhang

3. Cipele na vezanje

Kada govorimo o cipelama, vodeći trend sezone proljeće/čjeto 2020. zasigurno su cipele na vezanje. Bez obzira jesu li to sandale, štikle ili espadrile - modni vizionari sugeriraju nam da imamo barem jedan par u ormaru te ih nosimo visoko zavezane oko gležnja, na golu nogu ili zavezane preko hlača, što posljednjih mjeseci rade brojne modne ovisnice.

Trend viđen na modnoj reviji brendova: JW Anderson, Toga, Charlotte Knowles

4. Metalik koža

Nemojte se iznenaditi ako u narednim mjesecima na policama trgovina ugledate veliki broj odjeće i modnih dodataka u metalik bojama. Metalik srebrnu vidjeli smo u kolekcijama brojnih dizajnera za aktualnu sezonu, i to u formi kožnih hlača, jakni, balonera, pa čak i torbi.

Trend viđen na modnoj reviji brendova: JW Anderson, Coach, Toga

5. Baloner

Baloner slovi za modnik klasik koji ne izlazi iz mode i to je apsolutno točno, no ove sezone baloneri će još viš dobiti na značaju. U ponudi će biti raznorazni modeli, od klasičnih do vrlo efektnih modela s raznim uzorcima i detaljima.

Trend viđen na modnim revijama brendova: JW Anderson, Ports 1961, Huishan Zhang

6. Tanki, prozirni slojevi odjeće

Ako ste na prvoj točki pomislili - nema šanse da ću nositi prozirnu majicu ispod koje mi se nazire grudnjak, možda ipak razmislite o nešto primjerenijoj varijanti - slojevima prozirnih komada odjeće. Preko obične bijele majice možee odjenuti prozirnu haljinu od tila, a ispod svega toga možete nabaciti i traperice. Isto tako preko obične majice možete odjenuti prozirni top ili preko haljine nabaciti prozirnu PVC kabanicu - to će sigurno podignuti stajling i učiniti ga originalnim.

Trend viđen na modnim revijama brendova: Supriya Lele, House of Holland, Richard Malone

7. Odijela širih krojeva

Moda ove sezone voli ležernost. Umjesto strogih odijela radije posegnite za predimenzioniranim sakoima i opuštenim poslovnim hlačama širih krojeva.

Trend viđen na modnim revijama brendova: Roland Mouret, Jacquemus, Victoria Beckham

8. Erupcija efektnih uzoraka i modnih detalja

Točkice, cvijetni print, leopard uzorak, statement nakit, slojevito odijevanje, lude kombinacije boja - sve je to itekako dobrodošlo ove sezone kada počinje vladavina maksimalizma.

Trend viđen na modnim revijama brendova: Richard Quinn, Mark Jacobs, Erdem

9. Rupičasti odjevni komadi

Ovaj će romantični materijal, koji je i inače vrlo poželjan u ljetnim mjesecima, ove sezone krasiti haljine, bluze, suknje i raznorazne druge odjevne komade, što smo imali prilike vidjeti ponajprije u kolekciji brenda Zimmermann.

Trend viđen na modnim revijama brendova: Erdem, Kate Spade, Zimmermann

10. Drapirani detalj

Ljeto 2020. obilježit će drapirane haljine koje su već preplavile dizajnerske i high street trgovine, stoga obavezno u svoju kolekciju uvrstite barem jedan ovakav model.

Trend viđen na modnim revijama brendova: Roksanda, Rejina Pyo, Supriya Lele