ODAJU SE UŽICIMA

Pripadnici ovog horoskopskog znaka su veseljaci, a znaju pretjerati s hranom, pićem i lumpovanjem

16.12.2023 u 07:30

Bionic
Reading

Rođeni pod okriljem Jupitera, planeta rasta, širenja i odavanja užicima, Strijelci su veseljaci koji ponekad pretjeruju s hranom, pićem i lumpovanjem

Ovaj je znak astrološki povezan s devetom kućom horoskopa, koja predstavlja visoko obrazovanje i sklonost upijanju novih spoznaja. Simbol im je kentaur, pola čovjek - pola konj, što dolazi do izražaja i na njihovoj pojavi. Nerijetko imaju široko čelo, koje tradicionalno asocira na razvijen intelekt.

Osim što obično imaju istaknut nos i čeljust te tople oči, krase ih mišićava bedra i istaknuti bokovi. Uglavnom imaju duge i snažne noge, koje simbolizira Tina Turner u nezaboravnom spotu za skladbu 'The Best'.

Pogledaj detaljni horoskop

Većina je Strijelaca obdarena mišićavom građom i sportskim duhom, tako da malo koji izgleda nezgrapno. U njihove omiljene sportove spadaju borilačke vještine poput tai-chija i aikida, zatim jahanje, pješačenje, streljaštvo, streličarstvo i košarka. Budući da su po prirodi veći dio života vrlo aktivni, lako će potrošiti suvišne kalorije, a čak i ako imaju nekoliko kilograma viška, oni će biti skladno raspoređeni.

  • +2
Taylor Swift je Strijelac, rođena je 13. prosinca 1989. Izvor: Profimedia / Autor: MEDIAPUNCH / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Iako je naglašena potreba za žustrom tjelesnom aktivnošću njihov zaštitni znak, povremeno ih hvata ugodna lijenost, koja ih tjera da se po cijele dane izležavaju na kauču. Prisiljeni su se odmarati i obnavljati snagu da bi sačuvali pozitivnu energiju i optimizam, koji im služe kao pogonsko gorivo.

  • +7
Hailey Bieber je Strijelac, rođena je 22. studenog 1996. Izvor: Profimedia / Autor: Ignat / INSTAR Images / Profimedia

U kasnoj zreloj dobi Strijelčeva ljubav prema jelu, pilu i izležavanju počinje nadmašivati sklonost kretanju i pustolovinama, a visoko začinjena hrana, slatkiši, grickalice i alkohol zauzimaju sve veći udio u njihovoj prehrani. Žuč i jetra su organi koji najviše pate zbog opisanog pomaka u životnom stilu. Za produljeno dobro zdravlje Strijelac mora s jedne strane ustrajati na zdravoj prehrani i umjerenom unosu kalorija, a s druge održati kontinuitet u kretanju i vježbanju.

  • +7
Katie Holmes je Strijelac, rođena je 18. prosinca 1978. Izvor: Profimedia / Autor: THEIMAGEDIRECT.COM / THE IMAGE DIRECT / IGNAT / INSTAR IMAGES / PROFIMEDIA