ZBOG LJUBAVI

Princeza Diana se htjela preseliti u Pakistan

31.07.2013 u 11:43

Bionic
Reading

Jemima Khan otkrila je da je njezina prijateljica, pokojna princeza Diana bila ludo zaljubljena u Hasnata Khana te da je razmišljala o tome da se preseli u Pakistan kako bi bila s njim

Jemima Khan, koja je sa slavnim kardiokirurgom bila u vezi od 1995. do 1997, u članku Vanity Faira kaže da je Diana tražila njezin savjet. 'Htjela je znati koliko bi joj bilo teško prilagoditi se životu u Pakistanu', otkrila je Jemima.

'Dva puta se tajno susrela s Hasnatovom obitelji da bi raspravila mogućnost braka.' Navodno je Diana očajnički željela impresionirati Hasnatovu obitelj, posebice njegovu majku. No unatoč njezinim najboljim namjerama, Diana se i taj put našla na krivoj strani utjecajne obitelji.

Iako je Diana bila udana za princa Charlesa (i razvedena) te majka nasljednika britanske krune, Naheed Khan nije bila spremna blagosloviti brak svog sina s Lady Di.

'Vjenčanje sina vrlo konzervativne paštunske majke sa ženom iz Engleske bila joj je noćna mora', kaže Jemima.

Iako je par raspravljao o braku i djeci (njezini prijatelji izjavili su za magazin da je htjela imati kćer s Hasnatom), veza se raspala u vrijeme kada je Diana upoznala Dodija Al Fayeda.

Dianina prijateljica Rosa Monckton kaže da je Hasnat inicirao prekid, ali drugi tvrde da je to učinila Diana, razočarana time što je kirurg odbio oženiti se njome. Rosa tvrdi da je Diana bila s Dodijem samo da bi učinila Hasnata ljubomornim.

Jemima kaže da je Hasnatu bila strašna pomisao da će njegov život biti pod svjetlima reflektora.

U jednom je intervjuu taj brak nazvao smiješnom idejom te izjavio da je rekao Diani da bi njih dvoje imali normalan život jedino u Pakistanu.

Dianin odnos s Hasnatom središnja je tema novog filma o njoj, u kojem glavnu ulogu ima Naomi Watts.

Vanity Fair otkriva da je Hasnat odbio surađivati na filmu, ostavši čovjek kojeg je Diana jednom opisala kao prijatelja koji je nikada neće prodati, piše MailOnline.