BEZ IRITACIJA

Pravila prilikom brijanja koja svaka žena mora znati

02.06.2014 u 11:00

Bionic
Reading

Dlake su među top neprijateljima ženske ljepote. A žene su u borbi za glatke noge spremne koristiti sva sredstva. Jedno od njih je brzo i učinkovito brijanje

Iako brijanje naoko izgleda jednostavno, kako biste izbjegli iritaciju, stvaranje ranica te na optimalan način odstranili mrske dlake, neka pravila trebate poštivati.

Brijanje nogu ostavite za kraj tuširanja

Tuširanje toplom vodom u trajanju od nekoliko minuta čini dlake mekšima, što olakšava britvici da odstrani dlaku tik uz kožu.

Obavezno koristite pjenu za brijanje
Ukoliko nemate pri ruci pjenu za brijanje, koristite regenerator, šampon, gel za tuširanje. Njime namažite noge i na taj ćete način britvici dati podlogu na kojoj će kliziti umjesto da klizi direktno po koži i oštećuje gornji sloj. 


Ne koristite britvice za jednokratnu upotrebu
One su dobre za samo jedno ili dva korištenja. Umjesto jednokratnih kupite britvicu sa zamjenjivim oštricama. U tom slučaju čim osjetite da je oštrica malo otupjela i da morate jače pritisnuti, promijenite nastavak.

Britvicu ispirite nakon svakog poteza rukom
Muškarci prilikom brijanja, nakon svakog poteza rukom, ispiru britvicu. No za razliku od njih neke žene u jednom potezu obriju cijelu površinu noge do koljena. Na taj način efikasnost britvice ometaju mrtve stanice kože i krema.

Kad ste na moru brijte se uvečer
Naime, britvica uzrokuje mikroskopske porezotine i ukoliko odmah nakon brijanja uđete u more, imat ćete efekt 'soli na ranu'. Osim toga noge tijekom večeri malo nateknu, pa će prikriti pravu veličinu dlačica.

Iritirana područja zaobiđite
Ukoliko vam je koža već iziritirana, ubodom insekta ili imate neku ranicu, zaobiđite je britvicom. Britvica naime iritaciju možete proširiti s jednog mjesta na drugo.