FENDI I MAX MARA DECENTNI

Prada se poigrala autićima, D&G šarenilom

23.09.2011 u 11:26

Bionic
Reading

Na milanskom Fashion Weeku nove kolekcije predstavile su vrlo jake i poznate kuće poput Fendija pod vostvom Karla Lagerfelda, Max Mare, Prade i D&G

Prada je opet odlučila ostaviti dojam na publiku i kritičare pa se poigrala valjda najdražim dječačkim motivom – autićima. Aplicirani na lepršave plisirane suknje visoka struka i haljine, šareni autići na modelima izgledali su pomalo luckasto, ali ne i  nezamislivo za one hrabrije. Široki kaputi i suknje s izvezenim cvjetovima nastavili su trend uzoraka, a i Prada se odlučila za plavu boju u nekoliko komada. Tko voli brzinu, neće odoljeti kožnim uskim suknjama, opet s automobilima. Za ljubitelje starinskog looka pripremili su retro kupaće kostime koji podsjećaju na pedesete, a uz njih idu odgovarajući kaputići.

D&G pripremio je eksploziju šarenila i zabave na milanskoj modnoj pisti. Cijela kolekcija djeluje kao da je izrađena od marama. Topići, hlačice, mini suknje, haljine i kombinezoni sastavljeni od jako šarenog materijala svih boja i uzoraka. Kao da su željeli još više istaknuti to šarenilo, jednako su 'napasne' bile platforme i torbice koje su manekenke nosile uz kreacije. Jedino što će ljubitelji klasike iz ove kolekcije odabrati za sebe pokoja je bijela košulja i jednobojna vestica.

Za razliku od D&G-a, Karl Lagerfeld nije se previše bavio bojama. Novu kolekciju Fendi nije zamislio za žene koje moraju raditi bilo kakve kućanske poslove, piše Vogue. Lagerfeldova odjeća osmišljena je za elegantne žene koje imaju potpuno samopouzdanje, a sukladno tome i manekenkama su oči bile namazane srebrnim i zlatnim detaljima, sitnim listićima koji su sjajili kako bi hodale pistom. Uz fine kratke jaknice i suknje, modnim kritičarima svidjele su se haljine s neobičnim detaljima poput rezanih rukava u više slojeva, trakica, resica te igre prozirnog i punog materijala prošaranog cirkonima.

Max Mara pokazala se u nešto ležernijem, ali decentnom svjetlu. Započelo se serijom kaputa u bež boji s rukavima do lakta te nastavilo haljinama koje su imale V-izreze na gornjem dijelu. Umjesto za kratke suknje ili tunike, MaxMara je spajala široke kožne trake na majice i složila neku kombinaciju dulje tunike ili haljine lako nosive na tajice. Cijela kolekcija vrlo je nježnih boja te uz klasičnu plavu, smeđu i crnu, malo glamura unosi nekoliko zlatnih komada.