POMOĆ NAJMANJIMA

Poznati za humanitarnu akciju Palčić gore!

21.03.2012 u 12:06

Bionic
Reading

Klub roditelja nedonoščadi Palčići organizira veliku humanitarnu akciju Palčić gore! čiji je cilj sakupiti novac za kupnju 64 inkubatora te popratnu medicinsku opremu za bolnice

Na novinskoj konferenciji kojom je humanitarna akcija Palčić gore! započela, prisustvovali su Zrinka Vrabec Mojzeš iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, šef neonatološkog odjela Opće bolnice Sveti Duh prim. dr. sc Milan Stanojević, koji je ujedno i autor 'Studije o opremljenosti rodilišta u Hrvatskoj' te predsjednica udruge Palčići Željka Vučko

Osim prikupljanja sredstava za inkubatore i medicinsku opremu, cilj je akcije i podizanje svijesti te dugoročno unapređenje skrbi za prijevremeno rođenu djecu te pružanje podrške njihovim obiteljima.

'Cilj je da zajednički pomognemo našim najmanjim i najhrabrijim herojima koji se za zasluženi život ne mogu izboriti sami, ali zato mi za njih možemo napraviti mnogo', rekla je predsjednica udruge Palčići, Željka Vučko.

Nakon novinske konferencije prisutni su se od Cvjetnog trga uputili prema Trgu bana Jelačića, a istovremeno su krenule povorke Palčića i u drugim gradovima, poput Splita i Dubrovnika.

Akcija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, uz potporu Ministarstva zdravlja i grada Zagreba. Svi koji žele sudjelovati, mogu to učiniti pozivom na broj 060 9098. Jednim pozivom donira se pet kuna. Akcija će trajati do 17. studenog, kada se obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci.