EFEKTNE PREINAKE

Poželjeli ste unijeti neke nove detalje u svoj dom ove jeseni? Bit ćete oduševljeni ovim idejama

22.09.2021 u 08:55

Bionic
Reading

Ako ste se zaželjeli promjena kad je u pitanju izgled vašeg doma, zašto ne biste isprobali unijeti dašak jeseni, godišnjeg doba poznatog po predivnim bojama

Svaki interijer s vremena na vrijeme treba malo osvježenja. Bez obzira radi li se o temeljitim promjenama poput novog rasporeda, namještaja ili boje na zidovima, uvijek je dobro unijeti nešto novo, barem detaljima.

Jesen je za mnoge omiljeno godišnje doba, pa zašto se ne biste zaigrali i svojem domu dali toplinu uz pomoć efektnih tonova jeseni poput svijetlosmeđe, narančaste, boje kestena, tamnocrvene…

Ukoliko nemate mogućnosti za veće investicije, možete se poslužiti efektnim detaljima jer su sjajno rješenje za to da uljepšate svaki prostor. Ovo je godišnje vrijeme idealno za ulazak u svečarsko raspoloženje povodom nadolazećih zimskih blagdana, stoga si dajte oduška i razigrajte dom veselim detaljima.

Ako pak volite minimalistički pristup, jesenski štih možete dočarati upaljenom mirisnom svijećom ili npr. elegantnim suncokretom u staklenoj vazi.

Prirodni tonovi

Jesen je bogata bojama pa nećete pogriješiti ako dodate dekorativne jastučiće, tepih ili prekrivače u tonovima ovog raskošnog godišnjeg doba. Obratite pažnju i na to da neutralne i svijetle boje prostor čine prostranijim i većim, a sjajno se slažu s prirodnim materijalima poput drva, pruća, rafije...

Slobodno se zaigrajte bojama

Nemojte se ograničiti na tipične jesenske tonove: zelena u nijansi kadulje u kombinaciji s toplom crvenom bojom jedna je od najboljih kombinacija jesenskih boja za spavaću sobu. Ovaj zanimljiv spoj boja možete postići i uz pomoć ukrasnih jastučića na krevetu i jednog zida obojenog u tu specifičnu nijansu zelene.

Sobne biljke

Uvijek su dobrodošlo osvježenje svakom prostoru i definitivno će mu dati posebno ozračje, no ako se bojite da se nećete uspjeti brinuti o biljkama, ukrasite prostor dekoracijama sa suhim cvijećem. Fantastično će se složiti s neutralnim tonovima poput bež, svijetlosmeđe, boje vanilije, bijele... Što se tiče odabira tegli za cvijeće, osobito su efektne one koje izgledaju poput košara.

Jesenske dekoracije

Otvorene police u kuhinji sjajno su mjesto na kojem možete istaknuti zgodne sezonske detalje poput npr. dekorativne košare s plodovima jeseni, poput sitnih bundeva, kestenja, oraha... Vijenac nije rezerviran samo za Božić. Zašto ne biste napravili home made jesenski vijenac sa sezonskim biljkama i istaknuli ga u kuhinji ili hodniku?

Materijali

Prirodni materijali poput vune, krzna, kože, pamuka ili lana itekako su poželjni, stoga neka vam samo mašta bude granica. Lijep pokrivač od vune u tonovima jeseni ili neutralnim bojama idealan je detalj za spavaću sobu. Jesensko ozračje i rustikalni štih dat će i efektni detalji od drva, pluta, rafije, pruća...

Ne bježite od sive

Zaboravite na uvriježeno mišljenje da je siva dosadna i mračna. Nećete se razočarati npr. kombinacijom sive i bež i spojite li je s jesenskim tonovima. Siva osobito efektno izgleda i u dodiru s kožom - to je još jedan prirodan materijal koji jako dobro izgleda u jesen. Iznenadit će se time koliko će prostor odjednom postati gostoljubiv i ugodan.