NOVA POSTAVA

Poslušajte kako zvuči Queen s Adamom Lambertom

12.07.2012 u 16:21

Bionic
Reading

Adam Lambert (30), trenutačni frontmen britanskog kultnog rock benda Queen, nakon što je osvojio Sjevernu Ameriku, krenuo je na pohod europskim top ljestvicama. Mladom Amerikancu koji se deklarirao kao homoseksualac nakon završetka'American Idola' sada munjevitom brzinom raste popularnost i u Velikoj Britaniji

Zahvaljujući suradnji queenovcima koji su ga odabrali za svog novog frontmena, Lambert je postao tražen i s druge strane Atlantika. Njegov 'Trespassing' našao se tako na sedmom mjestu 10 najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji.

'Ukazana mi je velika čast time što sam član Queena. Dijeliti pozornicu s tim sjajnim glazbenicima prilika je koja se ne propušta', kazao je Lambert koji je s bendom Queen nastupio 11. srpnja u londonskom Hammersmith Apollou, a kritike su bile vrlo blagonaklone prema Adamu.

Inače, njegov album 'Trespassing' uspio se popeti na prvo mjesto američke top ljestvice najprodavanijih albuma. Adam Lambert je tako postao prvi izvođač koji je došao na prvo mjesto američke liste najprodavanijih albuma nakon što se javno deklarirao kao homoseksualac. Zanimljivo je da su, primjerice, Elton John, Michael Stipe, Ricky Martin i Lance Bass ipak otvoreno priznali svoju seksualnu orijentaciju tek pri zalasku svojih karijera, a Adam Lambert se pak izjasnio da je homoseksualac čim je završio na drugom mjestu 'American Idola'.

Šuška se da bi Adam mogao biti i član žirija novog 'American Idola' u sljedećoj sezoni. A evo kako zvuče queenovci s Adamom!