ENO-GASTRONOMSKI SPEKTAKL

Posjetite Zagreb Wine Gourmet Festival

22.02.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Četvrti internacionalni festival vina i gastronomije održat će se ovoga petka i subote, 25. i 26. veljače, u Muzeju suvremene umjetnosti od 10.30 do 19 sati

'Kad sam u najavama ovog praznika za nepce kazala da su mi jedna od omiljenih gastro-enoloških kombinacija kamenice s proseccom, to je kod nas krivo prevedeno kao prošek i svi su ostali zatečeni sljubljivanjem poznate školjke sa slatkim desertnim vinom. A ja sam zapravo mislila na vrhunski talijanski pjenušac, kojim vam nazdravljam', prva je lekcija kojom je Ingrid Badurina Danielsson, idejna začetnica i uz Andreu Maceljski glavna organizatorica festivala, započela presicu uoči događanja.

Zagreb Wine Gourmet Festival 2011. okupit će 130 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, koji će posjetiteljima prezentirati vrhunska vina i delicije. Uz kupnju ulaznice po cijeni od 150 kuna moći će se degustirati gotovo 500 renomiranih vina.

Zanimljivo je da će se među sommelierima naći i Amerikanac Cliff Rames, ljubitelj hrvatskih vina, inače i osnivač bloga i web stranice Wines of Croatia, koji trenutno radi kao master sommelier u prestižnom Caudalie Vinotherapie Spa u Plaza hotelu u New Yorku.U egzotičnoj kuhinji Brazilca Felipea Bronzea uživat će gosti Kristalne dvorane hotela Westin u subotu navečer.

Chef renomiranog restorana Oro iz Rio de Janeira osobno će servirati svoje gastro-uratke, uz muziku brazilskih glazbenika i potporu Veleposlanstva Savezne Republike Brazil. Gastronomiju sjevera ljubiteljima ića i pića približit će švedski kuhar s titulom chefa godine, Goran Amnegard, a kako se objeduje u Sloveniji, pokazat će Jure Tomič.

Od radionica, najveći interes je za Malu školu vina za žene te za gastro-show 'Medvjedi kuhaju', u kojemu će hokejaši Medveščaka pokazati kako se snalaze u kuhinji, i 'Zvijezde kuhaju', pod pokroviteljstvom Gloria grupe, gdje će zvijezde iznenađenja prikazati svoje kulinarsko umijeće.

Detaljni program pogledajte na www.zagrebwinegourmet.com