OFFSHORE CHALLENGE KOMIŽA

Posada 'Zagreb' odlazi na svjetsko prvenstvo u Kostariku

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.07.2014 15:44
  • Objavljeno 28.07.2014 u 14:55
Pobjednici Offshore Challengea u Komiži

Pobjednici Offshore Challengea u Komiži

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ivana Franičević

U Komiži je od 23. do 27. srpnja održano međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big Game ribolovu Offshore Challenge. Čak 60 plovila s 240 sudionika iz dvanaest zemalja svijeta borilo se za odlazak na svjetsko prvenstvo koje će se u travnju 2015. godine održati u Queposu u Kostariki

Offshore challenge Komiža nakon samo četiri godine pastojanja već je zauzeo svoje mjesto među vodećim natjecanjima u svijetu, a Komižu postavio među hot spot svjetske ribolovne destinacije.

Kroz tri ribolovna dana prepuna adrenalina, u neizvjesnoj borbi do samog kraja pobjedu je, drugu godinu za redom, odnijela posada broda 'Zagreb' (Hrvatska) na čelu s kapetanom Brunom Dragičevićem, s ostvarenih 2940 bodova čime su osigurali odlazak na svjetsko prvenstvo u big game ribolovu u Kostariki u travnju iduće godine.

Drugo mjesto zauzela je posada broda 'Lolita' (Slovenija), predvođena kapetanom Sašom Apostolovskim, a trećeplasirana je posada 'Marko' (Nizozemska) s kapetanom Draženom Horvatom. Unutar kvalifikacija otvoreno je i prvo hrvatsko državno prvenstvo u big game ribolovu. Prva hrvatska big game reprezentacija bit će poznata na kraju svih big game natjecanja u 2014.

Po drugi puta je dodijeljena i nagrada za pobjednika prestižnog kupa trofejnog ulova. Pobjednik kupa trofeja posada 'Bakul' i kapetan Anton Roca s trofejnom tunom teškom 84,6 kg.

Prvi ribolovni dan ovogodišnjeg natjecanja službeno je proglašen i najboljim danom big game-a u povijesti Komiže, s ukupno ulovljenom 41 tunom. Isti se rezultat ponovio i treći dan. Na ovom iznimno uspješnom natjecanju u tri ribolovna dana ukupno je ulovljena 121 bluefin tuna od čega je 9 izvučeno na brod. U posljednje četiri godine ovo je najbolji rezultat na svim big game natjecanjima u RH.

Kao posebnost ovogodišnjeg Big game-a u Komiži je i 'Little game', natjecanje u udičarenju među djecom od 8-14 godina. Pobjednica Little game-a je Issa Žitko

Za gastonomski spektakl pobrinuo se prvi hrvatski Masterchef Luka Nižetić koji je pripremio sjajnu pašticadu od ulovljene tune s njokima za 300 osoba, a u zabavnom dijelu programa nastupali su Colonia, Cubismo, Noa & Fun Blasters, Disco inferno Magic itd. Program je vodila Petra Nižetić

Vrijedi istaknuti da se ovogodišnje natjecanje održalo pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Županije splitsko-dalmatinske, Lučke uprave splitsko-dalmatinske županije, Grada Komiža, Turističke zajednice Komiže i Nautičkog centra Komiža, te je kao takvo proglašeno daleko najkvalitetnijim natjecanjem ovakve vrste u Hrvatskoj, ponajprije zahvaljujući predsjedniku sportsko ribolovnog kluba Big game Croatia Borisa Županovića. Spomenuto natjecanje prepoznato je kao jedno od 10 najatraktivnijih manifestacija u turizmu.

REZULTATI:

POBJEDNIK NATJECANJA: ZAGREB, kapetan Bruno Dragičević
DRUGOPLASIRANA POSADA: LOLITA, kapetan Sašo Apostolovski
TREĆEPLASIRANA POSADA: MARKO, kapetan Dražen Horvat
POBJEDNIK PRESTIŽNOG KUPA TROFEJNOG ULOVA: BAKUL, kapetan Anton Roca (tuna 84,6 kg)

344155,343646,281302,184375

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!