DIVNA KREACIJA

Poput moderne princeze: Dua Lipa ukrala pozornost, ali ne haljinom, već golemim dijamantom

02.05.2023 u 13:45

Bionic
Reading

Mnogi su pogledi pratili lijepu britansku glazbenicu Duu Lipu, a u očaravajućoj haljini, u kojoj je izgledala bajkovito, sve je zasjenila

Lipa se pojavila u Chanelovoj vjenčanici, koju je na modnoj reviji jesen/zima francuske kuće Chanel davne 1992. nosila njemačka manekenka Claudia Schiffer, sunarodnjakinja, prijateljica i muza Karla Lagerfelda.

Lijepa Britanka ovogodišnja je supredsjedateljica najpoznatijeg događaja u svijetu mode, onog koji pohode brojna poznata lica, pa je i ovim genijalnim lookom odala divnu počast Lagerfeldu, preminulom 2019. godine u dobi od 85 godina.

Naime ovogodišnja tema Met Gale je 'Karl Lagerfeld: Linija ljepote', a pop zvijezda je izgledala poput princeze noseći jednu od njegovih vjenčanica za Chanel Haute Couture, koje su uvijek zatvarale svaku modnu reviju dizajnera. Upečatljivu haljinu s korzetom nosila je na spomenutoj reviji Lagerfeldova dugogodišnja muza Claudia Schiffer.

U ČAST KAISERU KARLU

Pogledajte sve haljine s najglamuroznije modne zabave u godini

Pogledaj galeriju

Grammyjem nagrađena glazbenica svoj je stajling elegantne, ali zavodljive mladenke upotpunila raspuštenom kosom i zadivljujućom ogrlicom ukrašenom draguljima. A ova upečatljiva dijamantna ogrlica ima vrlo zanimljivu priču.

Lipa je postala prva zvijezda koja je nosila Legendarni dijamant s potpisom Tiffany & Co. Bijeli Legendarni dijamant ima više od 100 karata i odaje počast obliku kultnog žutog dijamanta Tiffany svojim gotovo identičnim jastučastim rezom. Kako je objavio brend, novi bijeli dijamant je boje D, ima 82 aspekta i odgovorno je nabavljen iz Bocvane.

Inače, originalni žuti dijamant Tiffany od 128,54 karata pronađen je 1977. godine u južnoafričkim rudnicima dijamanata Kimberley i od tada je postao jedan od najpoznatijih komada te kuće pa je tako 2019. njegova vrijednost procijenjena na nevjerojatnih 30 milijuna dolara!

Samo su četiri žene nosile originalni dijamant Tiffany. Mary Whitehouse prva ga je pokazala na balu poznate tvrtke nakita 1957. Slijedila ju je Audrey Hepburn, koja je nosila dijamant na reklamnim fotografijama iz 1961. za 'Doručak kod Tiffanyja', Lady Gaga na dodjeli Oscara 2019. i Beyoncé u kampanji za Tiffany & Co. 2021.

S ovim zadivljujućim komadom nakita oko vrata, zgodna glazbenica ispisala je i svoju modnu povijest.

Inače, Grammyjem nagrađena superzvijezda supredsjedala je ovogodišnjim prestižnim događajem s Penélope Cruz, Michaelom Coel i Rogerom Federerom, postavom koja obuhvaća 'sva područja popularne kulture', kako je ranije najavio Vogue.