SEZONSKI HIT

Ponovno će se nositi: Ove omražene čizme dobile su pregršt novih verzija

29.09.2023 u 21:01

Bionic
Reading

Kultne čizme Ugg s podstavom od krzna, kakve su vrhunac popularnosti doživjele početkom milenija, zapravo nikada nisu nestale s modne scene, a usprkos nekim novim trendovima brojne dame iznova im se vraćaju

Njihova neizmjerna udobnost i toplina ono je što ih posebno izdvaja, a njihov 'ružni' dizajn američki brend redovito se trudi unaprijediti.

Poput krznenih papuča kakve je za Gucci lansirao bivši dizajner Alessandro Michele ili povišenih crocsica s potpisom Balenciage, o čizmama Ugg jednako se raspravljalo na modnoj sceni.

Usprkos tome što se veliki broj zaljubljenika u modu jedno vrijeme opirao trendu toplih i prije svega udobnih čizama kojima estetika nije na prvom mjestu, modni status uggsica više se ne mora dokazivati, posebice nakon brojnih modnih suradnji - Y/Project, Telfar i Matty Bovan na vrhu su liste.

U svijetu poznatih trendseterica omiljenim odabirom pokazao se model Tasman koji dizajnom više podsjeća na klompe nego li omražene čizme. Tu je i model Classia Dipper, opremljen debelim potplatom i meke završne obrade gornjišta, ali stvoren od neoprena.

Podstavljen je UGGplush™ regeneriranom mješavinom vune, pružajući klasičnu UGG® udobnost, a nadopunjen je SugarSole™ potplatom izrađenim od obnovljive šećerne trske uzgojene na kiši.

Kao antiteza modernom minimalizmu na Tjednima mode pojavlile su se uggsice, no ovdje nije riječ o sporadičnoj kolekciji već o nizu supotpisanih capsule kolekcija koje su prikazane tijekom posljednjih tjedana mode, čime su postale među najutjecajnijim modelima obuće u kolekcijama za novu sezonu proljeće/ljeto.

Na čak pet modnih revija mogle su se ugledati verzije ovih omraženih čizama. Dizajnerica Ashley Williams redigirala je klasične UGG čizme s print uzorkom, dok ih je Chopova Lowena prekrila poklon mašnama, a dizajnerica Shuting Qiu ponudila dvobojnu verziju s krznenim detaljima.

Brend Telfar ovih je dana predstavio novu suradnju s Uggom koja je rezultirala stvaranje verzija od trapera s prepoznatljivim logom dizajnera zaslušnog za hit torbe zvane Birkinice iz Bushwicka.