bajkerski modeli

Najbolja investicija za novu sezonu: Vraćaju se omiljene čizme iz 2010-ih

22.08.2023 u 11:20

Bionic
Reading

Bajkerske čizme oživio je brend Miu Miu koji ih je uvrstio u najnoviju kolekciju, a nije trebalo dugo čekati da ovaj trend prigrle brojna poznata lica

Paralelno s rastom popularnosti koji uživaju kaubojske čizme, vraća nam se još jedan trend u sličnom stilu - visoke bajkerske čizme koje smo obožavali nositi u prošlom desetljeću.

Ponajviše zahvaljujući Kate Moss i Sienni Miller, koje su se vrlo teško odvajale od njih tijekom 2010-ih godina, ove pomalo muževne čizme postale su jedan od najpoželjnijih komada koji se nosio iz jeseni u jesen.

Prvotnu slavu doživjele su tijekom 1980-ih kada su suvereno vladale modnom scenom u grunge valu, a sada nam se vraćaju kao komad koji unosi dozu opuštenosti i cool vibru u svaki outfit.

Ove godine imaju veliki povratak zahvaljujući jednom od omiljenijih brendova Miu Miu koji je tijekom svoje revije jesen-zima 2023-2024. pokazao nekolicinu modela u skladu s bikercore trendom.

Nije dugo trebalo da neka od najpoznatijih lica današnjice poput Dua Lipe i Else Hosk prisvoje ove predmete žudnje, kakve su u svojim kolekcijama nedugo potom predstavili i drugi utjecajni brendovi poput Acne Studiosa, Paris Texasa i H&M-a.

Trendseterice su nam omogućile i dozu inspiracije, pokazujući da jednako dobro izgledaju u kombinacijama s mini kožnim suknjama, maksi haljinama ili uskim trapericama, koje bismo u ovakvim outfitima ponovno mogli gledati znatno učestalije nego prošle sezone.