NAGRADNJAČE

Poklanjamo biografiju Cristiana Ronalda za djecu

01.06.2016 u 11:15

Bionic
Reading

Predstavljamo vam prvu biografiju Cristiana Ronalda za djecu u izdanju Egmonta. Knjiga će se moći kupiti na kioscima i u poštanskim uredima

U biografiji 'Ronaldo - dječak koji je znao što želi', kronološkim redom pratimo Cristianovu nogometnu karijeru. Knjiga je pisana i prilagođena za djecu, a uz mnoštvo činjenica, knjigu krase i zanimljive fotografije s terena i iz privatnog života. Knjiga ima meki uvez i 208 stranica.

Autorica knjige je Yvette Zoltowska-Darska, ljubiteljica nogometa i majka desetogodišnjeg dječaka koji ju je nadahnuo svojom strašću prema nogometu. Stoga je odlučila napisati seriju knjiga o najvećim nogometnim uzorima. Prva knjiga u nizu, 'Messi, od malenog dječaka do velike zvijezde', ubrzo je postala bestseler.

Cristiano Ronaldo je igrač koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Iz okružja u kojem mu nije bilo lako došao je u svijet u kojem mu je bilo još i teže kako bi pokazao da je najbolji.
S osam je godina igrao za momčad koja je gubila svaku utakmicu. S dvanaest je godina napustio obitelj i svoj grad da bi živio u Lisabonu. S petnaest mu je godina dijagnosticirana bolest srca zbog koje je prijetila opasnost da prestane igrati nogomet.
A onda je, s dvadeset i četiri godine, postao najbolje plaćeni nogometaš u nogometnoj povijesti.

'Ne težim potpunom savršenstvu, ali volim znati da sam učinio sve što sam mogao. Uvijek osjećam potrebu za novim znanjima, napredovanjem i razvojem, ne samo radi trenera ili navijača, već kako bih ja bio zadovoljan. Mislim da ne postoje granice kada je riječ o učenju, bez obzira na to koliko imate godina.' C. R.

'Ronaldo' je univerzalna priča o nepokolebljivoj volji i odlučnosti na putu do vrha. To je priča o izvanrednom talentu, težnji za ostvarivanjem snova i napornom radu. Na kraju, to je i priča o nogometu koji zahtijeva velika odricanja.

Egmont d.o.o, sa sjedištem u Zagrebu, izdaje časopise i knjige za djecu poznatih brendova - Disney, Barbie, National Geographic, Minecraft, Hello Kitty, Maša i Medvjed te mnoga druga najbolja svjetska izdanja za djecu.

Egmont poklanja čitateljima tportala tri primjerka knjige 'RONALDO', a dobitnici su Mislav Dankoš (Osijek), Gabrijela Stanišić (Zagreb) i Katja Krušlin (Samobor).
O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.