IDEJNO RJEŠENJE

Poigrajte se bojama u svom domu

Bionic
Reading

Odabir boja u domu vrlo je važan element uređenja jer njihovom međusobnom kombinacijom stvaramo različita ozračja koja utječu na osjećaj ugode i ljepote u prostoru

Poštovani,

mladi smo par bez djece i trenutno smo u fazi opremanja novog stana. Supruga je sklonija toplim, a ja hladnim bojama, pa nikako da dogovorimo odabir boja u stanu.
Htjeli bismo da prostor bude što bolje iskorišten.

Puno hvala!

Prije samog odabira boja, važno je da dom uredite funkcionalno, pa predlažemo da u hodnik smjestite garderobni ormar s kliznim vratima do visine stropa. Ormar izvedite u svijetloj boji, kao i zidove, zbog malih dimenzija prostora. Kupaonicu opremite kadom, WC školjkom (s ugradbenim vodokotlićem), umivaonikom, perilicom te spremištem. Iako malih dimenzija, ova će kupaonica zadovoljiti sve vaše potrebe.

Predlažemo boje od nježnožute do nježnonarančaste. U spavaću sobu smjestite krevet s noćnim ormarićima, garderobni ormar te komodu ispod prozora, kako biste što više prostora iskoristili za smještaj odjeće i stvari. U ovaj prostor možete unijeti i hladniju boju poput nježnozelene, a iskombinirajte je sa srednjetamnom bojom drva, kako bi boja došla do izražaja.

U dnevni trakt smjestite kuhinju koju elementom visine 100 cm pregradite prema dnevnom boravku. Ovaj će element biti pozadina komode za TV. Blagovaonicu izvedite s visokim stolom i barskim stolicama, a cijeli taj zid naglasite tapetom ispuštenim stropom, kako bi prostor svojom atraktivnošću odvlačio pogled od kuhinje. Ovakvim ćete rasporedom iskoristiti prostor, ali će i dalje biti prozračan i činiti se većim nego što uistinu jest.

Upotrebom različitih boja moguće je stvoriti i različita raspoloženja u prostoru pa predlažemo da nakon analize ponuđenih odlučite želite li topao ili hladan ugođaj u dnevnoj zoni. Predlažemo da pritom ne budete isključivi, nego kombinirate toplo-hladni ambijent koji će biti odgovarajuća kombinacija i za suprugu i vas.

Prvi prijedlog je upotreba kontrastne antracit sive i bijele boje, oplemenjene detaljima crvene boje, koja će znatno smanjiti hladni efekt dviju glavnih boja. Drugi prijedlog je kombinacija krem i bijele boje, koja će svojim svijetlim ozračjem stvoriti nešto hladniji dojam, ali će je upotreba krem boje učiniti elegantnom i profinjenom, dok je treći prijedlog upotreba toplih, jesenskih boja, koje će samo u svijetlim detaljima prekinuti taj doživljaj.

Vjerujemo da ćete se zajedno sa suprugom prepoznati u jednoj od ovih priča!

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.