'U SEBI'

Pogledajte trailer novog hita autorice 'Sumraka'

26.03.2013 u 10:25

Bionic
Reading

U novoj ljubavnoj priči Stephenie Meyer, autorice 'Sumrak sage', nevidljivi neprijatelj zaprijeti čovječanstvu da će preuzeti njihova tijela i izbrisati njihova sjećanja

U bliskoj budućnosti ljudsko biće i vanzemaljac-okupator u zamci istog tijela bore se za život, za one koje svaki od njih voli i za sudbinu planeta. Duše su kolonizirale Zemlju. Riječ je o vanzemaljcima koji iseljavaju ljude iz njihovih tijela i pretvaraju ih u domaćine za međuplanetarna putovanja. Planet su pretvorile u čist, siguran i miran svijet, ali uz nezamislivu cijenu – većina čovječanstva je izbrisana. Nekolicina, među kojima je i mlada žena Melanie Stryder Saoirse Ronan), neprekidno se bori protiv zarobljavanja i uništenja.

U filmu 'U sebi' uz za Oscar nominiranu Saoirse Ronan ('Hanna', 'Ljupke kosti', 'Okajanje’) glume Diane Kruger ('Nemilosrdni gadovi’, 'National Treasure: Book of Secrets') kao Seeker (tragačica), Max Irons ('Red Riding Hood', 'Dorian Gray') kao Melanien dečko Jared, Chandler Canterbury ('Neobična priča o Benjaminu Buttonu’) kao 11-godišnji brat Jamie te oskarovac William Hurt ('Povijest nasilja') i Frances Fisher ('Titanic', 'Nepomirljivi’) kao stric Jeb i strina Maggie.


Film je režirao Andrew Niccol ('In Time', 'Gattaca') prema scenariju koji je prilagodio na temelju romana Stephenie Meyer. Producenti su Nick Wechsler, Steve Schwartz i Paula Mae Schwartz te autorica predloška, koja o romanu kaže sljedeće:

'U ovoj priči svijet su uzurpirale duše, miroljubiva, harmonična i homogena grupa. Rješavaju puno problema našeg svijeta. Nema više gladi, bolesti, straha ni nasilja. Nitko ne laže, ne vara, niti krade. Pomisao da bi vam stranac mogao nauditi više ne postoji. Mali broj onih koje nisu preuzeli ipak ne može sagledati ljepotu utopije u kojoj je nestala većina njihovih voljenih. Izgubili su sve, uključujući najdraže. No ovu priču donosimo iz perspektive Wande, što smo rijetko kad ranije imali prigodu osjetiti', rekla je Stephanie Meyer