MIRRORCUBE

Pogledajte 'nevidljivu' hotelsku sobu smještenu usred šume

15.06.2014 u 08:00

Bionic
Reading

U najužem izboru za najneobičniju hotelsku sobu zasigurno bi se našla ova 'nevidljiva' hotelska soba smještena u švedskoj šumi

Ako ste ikada poželjeli jednostavno nestati na neko vrijeme, tu je švedski hotel koji bi vam tu želju mogao i ostvariti. Nazvan 'Treehotel', odnosno hotel u krošnjama drveća, zapravo je skup soba smještenih od tri do šest metara iznad zemlje, doslovce u granama drveća. Hotel se nalazi u blizini malog švedskog sela Harads. Iako je svaka soba doista unikatna, soba nazvana Mirrorcube posebno je zanimljiva.

Riječ je o 'kutiji' čiji su vanjski zidovi obloženi staklima u kojima se zrcali krajolk te je tako stvoren efekt 'nevidljivosti' – pravo kamuflirano utočište za one koji vole diskreciju, a fotografije Detlefa Schoberta dočaravju taj efekt nevidljivostu u punom sjaju.


Do sobe Mirrorcube dolazi se preko drvenog mostića, a unutrašnjost je uređena u prepoznatljivom skandinavskom minimalističkom stilu. Zidovi i podovi napravljeni od brezina drveta pružaju osjećaj udobnosti, a tijekom hladnijih mjeseci tu je i podno grijanje.