OD BARCELONE DO BUDIMPEŠTE

Pogledajte najbolji test najvažnije Toyote

05.07.2012 u 12:35

Bionic
Reading

Mađarski automobilski novinar Nino Karotta spada među rijetke pripadnike sedme sile čije osvrte na automobile gledamo s pravim zadovoljstvom. Razlog je u svakom slučaju osebujan stil i entuzijazam ovog momka s imidžom Wolverinea, kao i predanost i metodičnost kojom ih odrađuje

Uzmimo za primjer najzanimljiviji automobil koji je Toyota izbacila u posljednjih desetak godina - model GT86.

Karotta je uvjeren kako je ovaj automobil od iznimne važnosti, ne samo zato što je pristupačan i sklon preupravljanju, već zbog toga što je to automobil u kojem će naša djeca u ne tako dalekoj budućnosti cijediti posljednje kapi benzinskih supstituta.

Kako bi napravio najopsežniji test ovog automobila od svih koje smo dosad vidjeli, Karotta je vozio od zore do sutona puna četiri dana, od Barcelone do Budimpešte po najzahtjevnijim cestama kojih se mogao dočepati. Zatim je potrošio još jedan cijeli dan na trkaćoj stazi kako bi ga usporedio s njegovim kultnim prethodnikom AE86.

Nakon tri tjedna montaže pred nama je finalni proizvod dugačak 20 minuta koje ne smijete prepustiti, čak i ako ne volite automobile. Pogledajte.