U SPLITU

Pogledajte kako izgleda vedar interijer koji je uredila naša poznata dizajnerica Mirjana Mikulec

07.10.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Dizajnerica Mirjana Mikulec, autorica dugogodišnje TV emisije 'InDizajn', sa svojim je timom upravo dovršila uređenje prostora škole za dizajn na novoj lokaciji u Splitu pa je sve spremno za dolazak prvih polaznika, budućih stilista i dizajnera interijera

Interijeri koji su koncipirani s odmakom od standardnog ili očekivanog uvijek daju dodatnu estetsku dimenziju koja ih činim prepoznatljivima te privlače posebnu pažnju.

Upravo takav je slučaj i s prostorom škole za dizajn Mirjane Mikulec koja se nalazi na samo nekoliko minuta šetnje od splitske rive, u staroj gradskoj kamenoj kući.

Interijer veličine oko 220 četvornih metakoji ima sve karakteristike starog građanskog stana, nekada je bio uredski prostor, a tim Mirjane Mikulec ga je kompletno preuredio i prenamijenio u školu. Formirane su dvije velike učionice, svaka površine 50 kvadrata, a pored njih su osmišljene i recepcija, zbornica, prostorija za individualnu nastavu te nus prostorije - kuhinja i sanitarni čvor. Pored obnove zidova i podnih obloga, bilo je potrebno potpuno renovirati toalet kao i kuhinju, koja je uz recepciju zamišljena kao mjesto druženja polaznika uz kavu ili čaj prije i tijekom pauze unutar nastave. Pri uređenju se vodilo samom namjenom interijera tako da je glavni cilj bio osmisliti prostor koji bi imao sadržaje potrebne za školu, ali pored toga bio i ugodna i poticajna oaza u kojoj će predavači otkrivati tajne lijepih, odvažnih i funkcionalnih interijera polaznicima.

  • +10
Interijer škole Mirjane Mikulec u Splitu Izvor: Promo fotografije / Autor: PRiredba

Elementi starih građanskih stanova su dali poseban šarm prostoru, a stilski, izgled interijera prati ambijent te je inspiriran modernom klasikom. Visoki stropovi omogućili su raznoliku i naglašenu rasvjetu, no ipak dominira ona ugradbena zbog što kvalitetnijeg radnog osvjetljenja, dok se dekorativna nalazi na recepciji i u sanitarijama. Isto tako, visoki stropovi pružili su priliku za stilska poigravanja na zidovima - kreativnim bojanjem, tapetama, ukrasnim lajsnama, inspiracijskim natpisima, ogledalima i ostalim detaljima.

Veliki vanjski otvori opskrbljuju prostor obiljem prirodne svjetlosti pa brojne dekoracije i korištenje tamnih boja tako ne zagušuju niti zatamnjuju prostor nego ga čine ugodnim i stvaraju atmosferu doma. Dekoracije na zidovima kao i jači koloristički akcenti poput žute sofe u zbornici ili pak narančastih stolica u recepciji i dijela fronti ormarića u kuhinji donose živost i toplinu u prostor i čine ga dinamičnijim i životnijim. Unošenjem smjelih boja također se nastojalo doprinijeti proaktivnosti i kreativnosti polaznika. Prostor je opremljen kombinacijom namještaja po mjeri te komadnog namještaja iz salona domaćih proizvođača, a kako izgleda pogledajte u galeriji.