PO NURBURGRINGU

Pogledajte kako BMW 1 M Coupe proganja M3 CSL

03.08.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Možda smo u početku i bili malo skeptični što se tiče džepne rakete iz bavarskih pogona M, no sad možemo otvoreno pokazati svoju naklonost prema 1 M Coupeu koji nas iz dana u dan sve više oduševljava

Kako i neće kad nas BMW bombardira promotivnim materijalima, automobilski mediji ne prestaju pisati hvalospjeve na račun malenog kupea, a kao da ni to nije dovoljno, na internetu svako malo osvane videozapis u kojem 1 M Coupe proždire asfalt i konkurenciju.

Ovaj put pak u pitanje je doveden odnos zbog kojeg nam 1 M Coupe nije 'sjeo' na samom početku. Naime, BMW je imao sve mogućnosti da ga učini ultimativnim vozačkim strojem, bržim od većeg (i skupljeg), kultnog M3, no Nijemci su odlučili igrati na sigurno.

Kasnije su pojedina mjerenja pokazala da su dva automobila tu negdje po mogućnostima, a sada imamo prilike vidjeti kako se maleni M nosi protiv 'anoreksičnog' M-a – M3 CSL-a.

Službeno, olakšani M3 juri Nurburgringom za 7:50, dok 1 M Coupeu za isto treba 8:15. Za upravljačem oba automobila su profesionalni vozači, a onaj u 1 M Coupeu tvrdi da bi, uz malo prakse, mogao odraditi krug po 'zelenom paklu' za manje od osam minuta.

Pogledajte i poslušajte.